Αντίστροφη μέτρηση για την απόφαση της ΡΑΕ προκειμένου να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός

 

Το «πράσινο φως» για το διαγωνισμό της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης-Αττικής αναμένεται από μέρα σε μέρα να δώσει η ΡΑΕ. Η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας με την απόφασή της θα ανοίξει το δρόμο για την προκήρυξη του διαγωνισμού προκειμένου να ολοκληρωθεί η διασύνδεση.

 

Η ΡΑΕ αυτήν την περίοδο μελετά όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες ώστε να λάβει τη σωστή μεθοδολογικά απόφαση. Σκοπός είναι ο διαγωνισμός να πραγματοποιηθεί μέσα στον Μάιο, διότι η οποιαδήποτε καθυστέρηση πλέον είναι καθοριστική για το μέλλον τόσο του έργου, αλλά κυρίως της ενέργειας της Κρήτης.

 

Όπως διαρρέεται από τον ΑΔΜΗΕ, η «Αριάδνη» είναι έτοιμη να προκηρύξει το διαγωνισμό για το έργο, από τη στιγμή που θα δοθεί το «πράσινο φως» από τη ΡΑΕ.

 

Η «Αριάδνη» που ανέλαβε την ολοκλήρωση του έργου βρίσκεται σε φάση αναμονής καθώς παρά το ελληνικό αίτημα το έργο δεν έχει απενταχθεί από τον κατάλογο των Έργων Κοινού Ενδιαφέροντος (PCI) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

Να σημειωθεί ότι ο νέος κατάλογος των έργων θα οριστικοποιηθεί το φθινόπωρο και μέχρι τότε το έργο βρίσκεται στον ήδη υπάρχοντα κατάλογο που είναι σε ισχύ, ωστόσο η ελληνική πλευρά έχει και επίσημα γνωστοποιήσει στις 12 Απριλίου στην αρμόδια διεύθυνση της Κομισιόν ότι αποσύρει τη στήριξη της για το ελληνικό τμήμα.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτα ύψη τα ποσοστά Μπακογιάννη για το Δήμο Αθηναίων
Επόμενο άρθροΑυξήθηκε ο πληθωρισμός στην Ευρωζώνη τον Απρίλιο