Στις 26 Φεβρουαρίου, αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων από τους οφειλέτες της εφορίας, για ρύθμιση των χρεών τους σε 24 δόσεις.

Στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων, όταν αυτή ενεργοποιηθεί, θα μπορούν να μεταφέρουν τις οφειλές τους προς την εφορία και όσοι έχουν ενταχθεί στην ρύθμιση των 12 δόσεων, μετά την 1η Νοεμβρίου 2019.

Οι οφειλές, που μπορούν να ενταχτούν στη νέα πάγια ρύθμιση των 24 δόσεων αφορούν, στο φόρο εισοδήματος, τον ΕΝΦΙΑ, τον ΦΠΑ και άλλους φόρους όπως και τέλη στην Εφορία ή στα τελωνεία που βεβαιώθηκαν εντός του 2019, αλλά κατά την 1η Νοεμβρίου 2019 δεν είχαν εντάξει τις οφειλές τους αυτές, στην πάγια ρύθμιση των 12 δόσεων. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να ρυθμίσουν τις συγκεκριμένες οφειλές χωρίς να λαμβάνονται υπόψη εισοδηματικά κριτήρια.

Επίσης στη νέα ρύθμιση μπορούν να μπουν όλα τα παλαιά χρέη προς την Εφορία, που έχουν μείνει αρρύθμιστα. Οι φορολογούμενοι αυτοί θα μπορούν να καταβάλουν τα χρέη τους έως και σε 24 μηνιαίες δόσεις εάν αυτά προέρχονται από φόρους εισοδήματος, ΦΠΑ, ΕΝΦΙΑ ή άλλους φόρους ή μέχρι και σε 48 μηνιαίες δόσεις αν τα εν λόγω χρέη προέρχονται από φόρους κληρονομιάς ή από φορολογικά ή τελωνειακά πρόστιμα. Ο αριθμός των δόσεων για τις έκτακτες οφειλές που ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις καθορίζεται με βάση εισοδηματικά κριτήρια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο24ωρη πανελλαδική απεργία των τραυματιοφορέων
Επόμενο άρθροΗ Σκιάθος θα διαφημιστεί στο μετρό του Λονδίνου τον Φεβρουάριο