Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές μετοχές, εν μέσω αισιοδοξίας για τις εμπορικές συνομιλίες ΗΠΑ-Κίνας, και ισχυρών εταιρικών αποτελεσμάτων.

 

Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,5%, με τον γαλλικό CAC 40 να ενισχύεται κατά 0,7% και τον βρετανικό FTSE 100 κατά 0,3%.

 

Ο γερμανικός δείκτης DAX σημείωσε άνοδο 0,4% καθώς οι επενδυτές αντέδρασαν με ανακούφιση στα στοιχεία που έδειξαν ότι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία απέφυγε την ύφεση στα τέλη του προηγούμενου έτους.

 

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης οδεύει προς την καλύτερη εβδομαδιαία επίδοσή του από τις αρχές Νοεμβρίου.

 

Η προσοχή των επενδυτών ήταν στραμμένη στην Airbus, που ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα, μετριάζοντας τον αντίκτυπο από την είδηση ότι ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αεροπορικός όμιλος εγκαταλείπει το πρόγραμμα-ναυαρχίδα του που αφορά την παραγωγή αεροσκαφών A380. Η μετοχή της ενισχύθηκε κατά 5%.

 

Οι πωλήσεις τέταρτου τριμήνου της AstraZeneca ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και η βρετανική φαρμακοβιομηχανία προέβλεψε μια ακόμα χρονιά ανάπτυξης, οδηγώντας τις μετοχές σε άνοδο άνω του 4%.

 

Η μετοχή της Nestle, της μεγαλύτερης στον κόσμο εταιρίας τροφίμων και ποτών, εκτοξεύθηκε σε ιστορικά υψηλό επίπεδο μετά τις αισιόδοξες προοπτικές που ανακοίνωσε για την επόμενη χρονιά.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧαμηλή η διείσδυση του on line σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠροχωρά στην αγορά των S-400 από τη Ρωσία