Σε ανοδική εκκίνηση παραπέμπουν τα futures των βασικών χρηματιστηριακών δεικτών της Wall Street.

 

Ειδικότερα, τα futures του Dow Jones κερδίζουν 200 μονάδες, του S&P 500 σχεδόν 20 και του Nasdaq περίπου 68.

 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής (PMI) της Κίνας ανέκαμψε δυναμικά τον Μάρτιο, φθάνοντας τις 50,5 μονάδες, υψηλό εξαμήνου, έναντι 49,2 τον Φεβρουάριο. Ο μεταποιητικός δείκτης Caixin PMI, με τη σειρά του, σημείωσε επίσης δυναμική ανάκαμψη στις 50,8 μονάδες έναντι 49,9 τον Φεβρουάριο, κινούμενος θετικά για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις μήνες.

 

Στα μάκρο της ημέρας, κατά 0,2% υποχώρησαν οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο, υποδηλώνοντας ήπιες δαπάνες, προοδευτικά για το α΄ τρίμηνο. Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση των πωλήσεων κατά 0,2% τον Φεβρουάριο από τον προηγούμενο μήνα.

 

Εάν αφαιρεθούν οι ευμετάβλητες κατηγορίες των αυτοκινήτων και του φυσικού αερίου, οι πωλήσεις λιανικής υποχώρησαν κατά 0,6% τον Φεβρουάριο. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου αναθεωρήθηκαν προς τα άνω, και κάνουν λόγο για αύξηση 0,7% από τις αρχικές εκτιμήσεις για αύξηση 0,2%.

 

Οι πωλήσεις λιανικής ήταν μεικτές τους τελευταίους μήνες, και είχαν υποχωρήσει 1,6% τον Δεκέμβριο, στην κορύφωση της εορταστικής περιόδου. Τον Φεβρουάριο οι καταναλωτές ξόδεψαν περισσότερα σε οχήματα αλλά συγκράτησαν τις δαπάνες τους σε αρκετές άλλες μεγάλες κατηγορίες.

 

Τα σημερινά στοιχεία εμφάνισαν ότι οι πωλήσεις αυτοκινήτων και φορτηγών αυξήθηκαν 0,7% τον Φεβρουάριο, οι πωλήσεις στα εστιατόρια αυξήθηκαν 0,1% από τον Ιανουάριο.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο «εξοικονομώ κατ’ οίκον» για 20.000 ακίνητα
Επόμενο άρθροΗ Ρωσία ξεπέρασε τις ΗΠΑ στις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNZ) στην Ευρώπη