Ανοδικά έκλεισε η Wall Street μετά από απώλειες νωρίτερα, καθώς η άνοδος των μετοχών του βιομηχανικού κλάδου στήριξε την αγορά, αντισταθμίζοντας τις απώλειες στους κλάδους υγείας και ενέργειας.

 

Ο S&P 500 παρέμενε κοντά στο όριο των 2.900 μονάδων, με τον δείκτη να φλερτάρει με τα ιστορικά υψηλά του Σεπτεμβρίου. Άνοδο 0,48% και για τον Dow Jones Industrial Average. O Nasdaq Composite ωστόσο έπεσε 0,1%.

 

Ο τομέας της υγειονομικής περίθαλψης υποχώρησε περισσότερο από 5% αυτή την εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για τις προτάσεις που προωθήθηκαν από Δημοκρατικούς βουλευτές. Ο διευθύνων σύμβουλος της UnitedHealth, David Wichmann, δήλωσε σε αναλυτές σε τηλεδιάσκεψη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι οι προτάσεις όπως το «Medicare for All» θα θέσουν σε κίνδυνο τη σχέση που έχουν οι άνθρωποι με τους γιατρούς τους, θα αποσταθεροποιούν το σύστημα υγείας της χώρας και θα περιορίσουν την ικανότητα των κλινικών ιατρών να ασκούν την ιατρική στο μέγιστο.

 

Η βουτιά του τομέα της υγειονομικής περίθαλψης αντισταθμίστηκε ωστόσο από το θετικό κλίμα που προκάλεσαν τα ισχυρότερα από τα αναμενόμενα στοιχεία των λιανικών πωλήσεων και τα εταιρικά κέρδη που υπερέβησαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

 

Οι πωλήσεις λιανικής στις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 1,6% τον περασμένο μήνα, η μεγαλύτερη άνοδος από τον Σεπτέμβριο του 2017. Οι οικονομολόγοι που ερωτήθηκαν από την Refinitiv ανέμεναν άνοδο 0,9%.

 

Στο μεταξύ, η μετοχή της Pinterest ενισχύθηκε έως και 30% στο ντεμπούτο της στο χρηματιστήριο

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα σημερινά πρωτοσέλιδα
Επόμενο άρθροΚτηματολόγιο: Οδηγός για τους ιδιοκτήτες