Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να στηρίξει την κυβέρνηση σε επιμέρους θέματα, ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6, λέγοντας πως “δεν έχω ταμπού να συμφωνήσω εκεί, που πράγματι αυτό που έρχεται, είναι σύμφωνα με τις αρχές μου”.

 

Αναλυτικότερα, ο κ. Θεοχάρης είπε: “Έχουν ακουστεί σενάρια για το ότι συνεργάζομαι, πηγαίνω στη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, από τότε που είμαι ανεξάρτητος. Είμαι ένας βουλευτής της αντιπολίτευσης, ασκώ σφοδρή κριτική και στον προϋπολογισμό και στα οικονομικά μέτρα. Δεν έχω ταμπού να συμφωνήσω εκεί, που πράγματι αυτό που έρχεται, είναι σύμφωνα με τις αρχές μου, σε σχέση για παράδειγμα με κοινωνικά δικαιώματα ή σε σχέση με την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ”.

 

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Θεοχάρης τόνισε: “Στο βαθμό που πραγματικά υλοποιηθεί η πλήρης αποσύνδεση με την ελληνική ιστορία, στο βαθμό δηλαδή που υλοποιήσουν τις αλλαγές με τέτοιο τρόπο που εξηγούν ότι η γλώσσα τους είναι σλαβική και δεν έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο, τότε η Συμφωνία αυτή είναι θετική”. Σε ερώτηση για το κατά πόσο θα μπορούσε η κυβέρνηση να προσβλέπει στη θετική του ψήφο για το θέμα αυτό, απάντησε: “Ακριβώς”.

 

Τέλος, σχετικά με το αν θα έδινε ευρύτερα στήριξη στην κυβέρνηση, ο κ. Θεοχάρης ανέφερε: “Για αυτό είπα προηγουμένως ότι οι πολιτικές συνθήκες που επικρατούν εκείνη τη στιγμή για παράδειγμα μια πρόταση μομφής έχει αντικείμενο συγκεκριμένο μπορεί να είναι συνολικά κατά της κυβέρνησης κατά κάποιων υπουργών, όλα αυτά δεν μπορεί κάποιος να τα απαντήσει γενικά και υποθετικά. Να απαντήσει κάποιος σε ένα υποθετικό ερώτημα χωρίς να ξέρει το συγκεκριμένο αυτής της πρότασης μομφής… είμαι και παραμένω βουλευτής της αντιπολίτευσης”

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕισβολή μαθητών στο Υπουργείο Παιδείας
Επόμενο άρθροΔιαθέτουμε σειρά χρηματοδοτικών εργαλείων για επιχειρήσεις