Αρχισαν την περασμένη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου οι εκπτώσεις και στην εμπορική αγορά του Βόλου, οι οποίες θα συνεχιστούν έως το Σάββατο 5 Μαρτίου. Σήμερα, Κυριακή 16 Ιανουαρίου τα εμπορικά καταστήματα της πόλης είναι ανοιχτά,για όσους εμπόρους το επιθυμούν,καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή των εκπτώσεων.

Ο Εμπορικός Σύλλογος επισημαίνει πως την περίοδο των εκπτώσεων στα καταστήματα εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

H αναγραφή παλιάς και νέας τιμής είναι επιβεβλημένες και υποχρεωτικές, ενώ η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης είναι καταρχήν δυνητική. Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία, το παρεχόμενο ποσοστό έκπτωσης, ενώ στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).

Ο Σύλλογος εφιστά την προσοχή στους καταστηματάρχες να τηρούν όλες τις προβλεπόμενες διατάξεις, καθώς οι κυρώσεις είναι αυστηρές και τα πρόστιμα τσουχτερά.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας της αγοράς για σήμερα Κυριακή, από τον Εμπορικό Σύλλογο, ορίζεται από τις 11 το πρωί έως τις 3 μετά το μεσημέρι.

Προηγούμενο άρθροΛουκέτο και βαριά πρόστιμα για μουσική σε καφέ-μπαρ στη Νέα Ιωνία Βόλου
Επόμενο άρθροΝεαρός συνελήφθη στο Βόλο για διάρρηξη σε καφετέρια