Ο Νίκος Βούτσης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν εκλογές τον Μάιο.

 

«Είχατε πει για εκλογές τον Μάιο. Επιμένετε σε αυτή την υπόθεση;» ρωτήθηκε ο κ. Βούτσης για να απαντήσει: «Είναι ανοιχτό αυτό το θέμα, τότε έχουμε τρεις εκλογές. Εφόσον η επιλογή είναι συνταγματική, δεν έχω κανένα λόγο προτιμησιακό».

 

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΘΕΜΑ ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες συνεχίζεται και «όταν φτάσουμε στην ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή για τη συμφωνία των Πρεσπών τότε θα ξανασυζητήσουμε».

 

Όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις ΣΥΡΙΖΑ και Πάνου Καμμένου ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «είναι καλό ότι έχουμε μπει σε μια φάση διευκρινίσεων από όλες τις πλευρές».

 

Για τις συντάξεις ο κ. Βούτσης επεσήμανε πως στον προϋπολογισμό που θα σταλεί στις Βρυξέλλες «δεν θα υπάρχει περικοπή αλλά θα υπάρχει και ένα μείγμα από τα αντίμετρα αλλά και τις ρυθμίσεις για τη φορολογία που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ».

 

«Αυτό δεν σημαίνει ότι βγαίνουμε απο την κρίση ούτε ότι γλιτώσαμε από το χρέος, πλην όμως από το καθεστώς υπαγόρευσης των πολιτικών έχουμε βγει» πρόσθεσε.

 

Κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ που ανέφερε πως «θα κερδίσουμε τις εκλογές, αν βάλουμε κάποιους φυλακή» ο κ. Βούτσης σχολίασε ότι «κάθε ένας ο οποίος μιλάει στο δημόσιο χώρο και μάλιστα από θέση ευθύνης λέει αυτό που πιστεύει και κρίνεται αυστηρά».

 

«Εμείς δεν πρόκειται κανένα να πάμε στη φυλακή αλλά εμείς ανοίγουμε τις υποθέσεις, τις κρατάμε ανοιχτές, δεν πηγαίνουν οι φάκελοι να χρονίζουν και να αραχνιάζουν», συμπλήρωσε ο κ. Βούτσης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΝέο σύστημα αποκομιδής χωρίς κάδους
Επόμενο άρθροΗ εναλλακτική στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η απομόνωση της χώρας