Η σχετική φημολογία επιβεβαιώθηκε και ο Τιερί Ανρί, αρχίζει την προπονητική από την άκρη του πάγκου, ως τεχνικός της Μονακό.

 

Η διοίκηση του γαλλικού συλλόγου, ανακοίνωσε την συμφωνία με τον Γάλλο προπονητή, ο οποίος υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον Ιούνιο του 2021, χωρίς να γίνουν γνωστές περαιτέρω λεπτομέρειες. Ο Ανρί αντικαθιστά στον πάγκο των Μονεγάσκων, τον πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Λεονάρντο Ζαρντίμ, ο οποίος σε τέσσερα και πλέον χρόνια παρουσίας στην Μονακό, κατέκτησε ένα σαμπιονά και ανέδειξε πληθώρα ποδοσφαιριστών.

 

«Από την προσεχή Δευτέρα, ο 41χρονος Τιερί Ανρί, αναλαμβάνει την ομάδα», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση της Μονακό.

 

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 1998 με τους «πετεινούς», εργαζόταν μέχρι εχθές ως βοηθός του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ στην εθνική ομάδα του Βελγίου, ενώ αξίζει να σημειωθεί, ότι από το 1993 μέχρι το 1998, ο Ανρί φόρεσε την φανέλα της Μονακό.

 

«Αρχικά θέλω να ευχαριστήσω την διοίκηση της Μονακό, που μου έδωσε την ευκαιρία να εργασθώ σ΄ αυτήν την ομάδα, που μου είναι πολύ οικεία. Είμαι ευτυχής που επιστρέφω στην Μονακό και ανυπομονώ για τις προκλήσεις που μας περιμένουν. Θέλω να συναντήσω άμεσα τους παίκτες και ν΄ αρχίσουμε να εργαζόμαστε», δήλωσε εμφανώς ικανοποιημένος ο Ανρί, που θα έχει άμεσους συνεργάτες, τον προερχόμενο από την Μπενφίκα, Ζοάο Κάρλος Βαλάδο και τον προερχόμενο από την Αρσεναλ, Πατρικ Κβάμε Αμπαντού.

 

Από τους διοικούντες την Μονακό, ο αντιπρόεδρος, Βαντίμ Βασίλιεφ, σχολίασε για την συμφωνία με τον Ανρί: «Μπορεί να υπολογίζει στην εμπιστοσύνη μας και την υποστήριξη μας, προκειμένου να φέρει μία νέα δυναμική στην ομάδα και να επιτύχει στην αποστολή του».

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕργάνη: Σαρώνει η μερική απασχόληση
Επόμενο άρθροΕπανεκκίνηση της ΔΗΜΑΡ