Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020, 20:15

Οι διεθνείς της Νορβηγίας, συμπεριλαμβανομένου του Έρλιγνκ Χάαλαντ, ενημερώθηκαν από την ομοσπονδία τους πως θα πρέπει να σεβαστούν τη δεκαήμερη καραντίνα, στην οποία, ωστόσο, αντιτίθενται οι γερμανικοί σύλλογοί τους (Ντόρτμουντ, Λειψία και Χέρτα Βερολίνου), λόγω των αγωνιστικών υποχρεώσεών τους στη Bundesliga το προσεχές Σάββατο (21/11).

Μετά το πρόσφατο κρούσμα του ιού Covid-19 εντός της αποστολής της Εθνικής Νορβηγίας (διαγνώστηκε θετικός, ο πρώην άσος του Ολυμπιακό, Ομάρ Ελαμπντελαουί), το παιχνίδι με τη Ρουμανία για την 5η αγωνιστική του Nations League αναβλήθηκε, διότι όλοι οι διεθνείς μπήκαν σε καραντίνα, σύμφωνα με τα νορβηγικά πρωτόκολλα για την καταπολέμηση του κορωνοϊού.

Η ομοσπονδία της Νορβηγίας απαίτησε να γίνεται σεβαστή η περίοδος «απομόνωσης» από τους παίκτες όταν επιστρέψουν στις ομάδες τους αυτήν την εβδομάδα, ακόμη κι από εκείνους ποτ αγωνίζονται εκτός Νορβηγίας, υπογραμμίζοντας πως έχει ήδη λάβει κι έγγραφες δεσμεύσεις επ’ αυτού από τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές.

Ως εκ τούτου, η συγκεκριμένη καραντίνα θα «απαγόρευε» τον σταρ της Ντόρτμουντ, Χάαλαντ, τον επιθετικό της Λειψίας Αλεξάντερ Σόρλοτ και τον τερματοφύλακα Χέρτα Βερολίνου Ρούνε Γιαρστέιν να αγωνιστούν το προσεχές Σάββατο στους αγώνες του πρωταθλήματος.

Ο Ντόρτμουντ (3η στο βαθμολογικό πίνακα) δεν συμφωνεί με τη συγκεκριμένη τοποθέτηση, τονίζοντας τη Δευτέρα (16/11) πως «…στο γερμανικό έδαφος, ισχύει το γερμανικό δίκαιο» και πως εάν επιβεβαιωθούν ως αρνητικά και τα επόμενα τεστ ανίχνευσης κορωνοϊού του Χάαλαντ, θα του επιτραπεί να παίξει το Σάββατο στο Βερολίνο εναντίον της Χέρτα.

Αντίστοιχη τοποθέτηση υπήρξε κι από τη Χέρτα, η οποία τόνισε πως «…η τοπική υγειονομική υπηρεσία είναι αρμόδια σε αυτό το ζήτημα και ο Ρούνε μπορεί να συνεχίσει τις προπονήσεις, μόλις υποβληθεί σε δύο αρνητικά τεστ».

Την ίδια ώρα ο Μάρτιν Όντενγκααρντ της Ρεάλ Μαδρίτης, με το που επέστρεψε στην Ισπανία, δεν μπήκε σε απομόνωση, έχοντας ήδη περάσει κορωνοϊό τον περασμένο Σεπτέμβρη.

Εν όψει του επομένου αγώνα της Νορβηγίας την Τετάρτη (18/11) στην Αυστρία (6η αγωνιστική του Nations League), συγκροτήθηκε μία ομάδα… εκτάκτου ανάγκης, αποτελούμενη κυρίως από ποδοσφαιριστές της U21 της Νορβηγίας και 13 παίκτες χωρίς διεθνή εμπειρία.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣυνελήφθη 36χρονος στην Ν. Ιωνία για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών
Επόμενο άρθροΔεν τίθεται θέμα ανταπόκρισης του νοσοκομείου Παπανικολάου τονίζει η διοίκηση