Παραδίδονται αύριο σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στις 19.00 παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή, οι σταθμοί “ Αγία Βαρβάρα”, “ Κορυδαλλός” και “ Νίκαια” οι οποίοι ανοίγουν για το κοινό την ερχόμενη Τρίτη 7 Ιουλίου. Η λειτουργία της επέκτασης της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά μέχρι τον σταθμό της Νίκαιας, κρίνεται κομβική στη διευκόλυνση των μετακινήσεων 63.000 επιβατών καθημερινά.

Αξιόλογες πολεοδομικές και αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις

Το τμήμα μήκους 7,5 χιλιομέτρων από την Αγία Μαρίνα που τερματίζει τώρα η γραμμή 3 του Μετρό μέχρι την Νίκαια περιλαμβάνει «τρεις σταθμούς κοσμήματα». Ο Σταθμός Νίκαια χωροθετήθηκε κάτω από την πλατεία Ελ. Βενιζέλου, σε βάθος 22 μέτρων.

Ο Σταθμός Αγ. Βαρβάρα έχει χωροθετηθεί κάτω από την πλατεία της Αγ. Βαρβάρας, σε βάθος 20 μέτρων. Η κατασκευή του σταθμού έγινε με τη μέθοδο της εκσκαφής και επανεπίχωσης (cut & cover).
Για την εξυπηρέτηση των ατόμων μειωμένης κινητικότητας τοποθετήθηκε ανελκυστήρας ο οποίος συνδέει το επίπεδο οδού με το επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων του σταθμού. Ένα αίθριο που απολήγει στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων με βαθμιδωτή φυτοκάλυψη θάμνων αποτελεί το βασικότερο στοιχείο του σταθμού.

Ο Σταθμός Κορυδαλλός έχει κατασκευασθεί κάτω από την πλατεία Ελευθερίας, επίσης με την μέθοδο cut & cover. Βασικό χαρακτηριστικό του σχεδιασμού του αποτελεί η ύπαρξη δυο κωνικών φεγγιτών χωροθετημένων στον άξονα του Σταθμού για την είσοδο φυσικού φωτισμού στο επίπεδο έκδοσης εισιτηρίων.Η αποκατάσταση της μεγάλης πλατείας έχει γίνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Δήμου και περιλαμβάνει χώρους παιδικής χαράς, υπαίθρια καθιστικά και χώρους πρασίνου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαΐτας

Με την ολοκλήρωση του έργου και την προσθήκη των υπόλοιπων τριών σταθμών “ Μανιάτικα”, “ Πειραιάς” και “ Δημοτικό Θέατρο” αναμένεται αύξηση της συνολικής επιβατικής κίνησης στο δίκτυο του Μετρό σε 132.000 πολίτες ημερησίως, μειώνοντας τόσο την κυκλοφορία των Ι.Χ. οχημάτων κατά 23.000 ημερησίως όσο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 120 τόνους ημερησίως».

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧάντμπολ: Στην Κύπρο ο Κρητικός
Επόμενο άρθροAνατροπή και έκπληξη από τη Μπολόνια, 2-1 την Ίντερ