Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις εκλογές της 7ης Ιουλίου και τα κομματικά επιτελεία σχεδιάζουν την προεκλογική τους στρατηγική.

Tη Δευτέρα ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, θα επισκεφτεί τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και στη συνέχεια θα θυροκολληθεί το προεδρικό διάταγμα για τη διάλυση της Βουλής, που θα σηματοδοτήσει την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Τη Δευτέρα στις 20:00, ο κ.Τσίπρας θα παρουσιάσει στο Μέγαρο Μουσικής το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη 4ετία.

Βασικοί άξονες του προγράμματος είναι οι νέες θέσεις εργασίας με αύξηση μισθών, η δικαιότερη φορολογία, η αποτελεσματική δημόσια διοίκηση και το ισχυρό κοινωνικό κράτος.

Τζανακόπουλος: Δίνουμε μια μάχη για εκατομμύρια πολίτες

«Δίνουμε μια μάχη για εκατομμύρια πολίτες που θέλουν να ζήσουν καλύτερα σε αυτή τη χώρα», σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στο «Έθνος» της Κυριακής.

Αναφέρει ότι οι εθνικές εκλογές έχουν τελείως διαφορετικό χαρακτήρα από τις ευρωεκλογές και τονίζει ότι «έχουμε κάθε λόγο να είμαστε αισιόδοξοι ότι ο ελληνικός λαός έχοντας γνώση των δύο σχεδίων που υπάρχουν στο τραπέζι, θα επιλέξει αυτό που δίνει ανάσα και προοπτική για την επόμενη μέρα και όχι αυτό το οποίο ανοίγει το δρόμο για την επιστροφή στις σκοτεινές μέρες της λιτότητας και της κοινωνικής ερήμωσης».

Το κυρίαρχο είναι η προγραμματική αντιπαράθεση και η σύγκριση των πεπραγμένων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, «η δική μας έγνοια είναι να γίνει καθαρό σε κάθε πολίτη αυτής της χώρας το τι πραγματικά διακυβεύεται», λέει ο κ. Τζανακόπουλος.

«Να φτάσουμε τις 500.000 νέες και ακόμα καλύτερες θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη τετραετία, να συνεχίσουμε τις επενδύσεις στις υποδομές, να στηρίξουμε την καινοτομία και τις νεοφυείς επιχειρήσεις, να εξασφαλίσουμε τη ρευστότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να μειώσουμε το κόστος διαβίωσης μέσα από τον περιορισμό της έμμεσης και άμεσης φορολογίας», σημειώνει σχετικά με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη μεταμνημονιακή περίοδο. «Να στηρίξουμε τον αγροτικό τομέα, τον τουρισμό και να βάλουμε τις βάσεις για τον οικολογικό μετασχηματισμό της οικονομίας, με βασικό άξονα πρωτίστως τον τομέα της ενέργειας», συνεχίζει.

Την Κάλυμνο και την Κω θα επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Χθες, από τη Ρόδο και το Καστελόριζο, ο πρόεδρος της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας λέγοντας πως το κόμμα του έχει συγκροτημένο σχέδιο για την Ελλάδα της επόμενης μέρας, από το οποίο δεν περισσεύει κανένας. «Αυτοί που επενδύουν στον φόβο θα δουν το αποτέλεσμα στις κάλπες» πρόσθεσε, ενώ επανέλαβε τη δέσμευσή του για μείωση της φορολογίας, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ΦΠΑ στα φάρμακα θα παραμείνει στο 6%.

«Η μικρομεσαία επιχείρηση πλήρωσε ακριβά την πολιτική και τις δεσμεύσεις Τσίπρα, χρειάζεται ουσιαστική στήριξη και όχι προεκλογικές παροχές εξαγοράς», τόνισε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά, από το Μοναστηράκι.

«Από τις κάλπες πρέπει να αναδειχθεί ένα πολύ πιο ισχυρό ΚΚΕ, γιατί θα είναι στήριγμα της ζωής και των αγώνων των εργαζομένων και του λαού», ανέφερε στην ΕΡΤ ο ΓΓ του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Σύμφωνα με ομόφωνη απόφαση του εθνικού συμβουλίου των ΑΝ.ΕΛ., που συνεδρίασε σήμερα, το κόμμα δεν θα συμμετάσχει στις εκλογές. Όπως δήλωσε ο Πάνος Καμμένος, «οι ΑΝΕΛ και εγώ σήμερα αποφασίσαμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας να μην μετάσχουμε στις βουλευτικές εκλογές που θα λάβουν χώρα τον επόμενο μήνα. Ακούσαμε τη φωνή του ελληνικού λαού. Είναι καθήκον μου να συνεχίσω να υπηρετώ τον Ελληνικό λαό. Θα παραμείνω ενεργός».

Παράλληλα, αναγνώρισε «νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη και του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στις Ευρωεκλογές»  σημειώνοντας ότι «θα μπορέσει να επιφέρει την πολιτική αλλαγή που ψήφισε ο ελληνικός λαός». Επίσης προαναγγέλλει τη δημιουργία σε συνεργασία με άλλες πατριωτικές δυνάμεις μιας κίνησης αδιάκοπης διαρκούς αλλαγής.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε προβλήματα η επιστροφή των εκδρομέων από Χαλκιδική λόγω της έντονης βροχόπτωσης
Επόμενο άρθροΟι δύο πρώτες Ελληνίδες που κατέκτησαν το Έβερεστ (video)