«Τα δώσατε όλα για την εξουσία»

Με βολές κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, χαρακτηρίζοντάς τον ως «τον μακροβιότερο μνημονιακό πρωθυπουργός στην ιστορία των μνημονίων».

 

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε λόγο και για τις επικείμενες εκλογές «Το 2019 θα είναι έτος εκλογών και ο λαός θα σας στείλει στην αντιπολίτευση, γιατί δεν ξεχνά όσα τόσα χρόνια κάνατε», είπε.

 

Ενώ δεν παρέλειψε να κάνει λογοπαίγνιο με το «μαρτύριο της σταγόνας», για το οποίο είχε μιλήσει ο πρωθυπουργός. Λέγοντας συγκεκριμένα «Το μαρτύριο της σταγόνας θα είναι μαρτύριο της αλήθεια. Μιας αλήθειας που η κοινωνία την έχει βιώσει στο πετσί της. Μετά από 4 χρόνια η κοινωνία ξέρει. Το τέλος της διαδρομής σας θα είναι οι κάλπες. Εκτός κι αν πιστέψουν οι πολίτες ότι είστε πρωθυπουργός 100 ημερών, όπως δηλώνετε τώρα έχετε καθαρό βλέμμα και πριν είχατε αυταπάτες. Όλη η πολιτική σας είναι μία μεγάλη απάτη».

 

Σκοπιανό

Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε με αιχμηρή γλώσσα προς τον κ. Τσίπρα σε ότι αφορά στο Σκοπιανό «Δε μας είπατε τίποτα τελευταία για το Σκοπιανό. Έχετε να πείτε τίποτα για όσα είπε ο Ζαεφ, περί Μακεδόνων του Αιγαίου και για τα μακεδονικά που θα πρέπει να διδάσκονται στη χώρα μας; Όλοι έχετε καταπιεί το αμίλητο νερό. Ο Ζαεφ κέρδισε αυτό που δεν του είχε δώσει καμία προηγούμενη κυβέρνηση. Μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Σε όλα αυτά που οι προηγούμενοι πρωθυπουργοί του έλεγαν όχι εσείς είπατε ναι.», τόνισε ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συνέχισε λέγοντας «Μόνοι σας κάνατε το παζάρι. Εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη. Και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα εργαλεία, που η δημοκρατία μας προσφέρει, προκειμένου να σας αποτρέψουμε. Ακόμη και η Βουλγαρία που αναγνωρίζει τα Σκόπια με το συνταγματικό τους όνομα δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα».

 

Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε και για την παροχολογία συγκεκριμένα είπε «Οι πολίτες παρακολουθούμε με ειρωνεία το τελευταίο σας παραμύθι. Σήμερα κλείνετε 1417 σκοτεινές μέρες για την Ελλάδα. Και οι πολίτες γνωρίζουν ότι τους κοροϊδέψατε με ψεύτικες υποσχέσεις, βάλατε την οικονομία σε ύφεση και κάνατε υπερφορολόγηση. Σήμερα, φορέσατε τη μάσκα του τάχα φιλάνθρωπου για να μοιράσετε ένα φιλοδώρημα, από πού από το δικό τους;».

 

Συντάξεις

Για το θέμα των συντάξεων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε «Λέτε ότι δε θα κόψετε τις συντάξεις όταν εσείς υπογράψατε την περικοπή τους. Ενώ, νωρίτερα έχετε κόψει όλες τις νέες συντάξεις και έχετε πριονίσει τις παλαιότερες.

 

Θα σας πω αυτό που συζητούν οι πολίτες, ανταλλάξατε το Σκοπιανό με τη μη περικοπή των συντάξεων. Στις Βρυξέλλες λένε ότι κανένας Έλληνας πρωθυπουργός δεν ήταν τόσο εύκολος. Τα δώσατε όλα για την εξουσία. Η Ελλάδα παραμένει ακόμη εκτός αγορών, κάτι που δεν ισχύει για άλλες χώρες που υπέγραψαν μνημόνια. Την ίδια ώρα που ήλθατε να μας πείτε ότι δε θα γίνει περικοπή στις συντάξεις, ξεχάσατε ότι έχετε κάνει 17 παρεμβάσεις στις συντάξεις. Έχετε δημιουργήσει ένα μεγάλο ρήγμα στην κοινωνία. Όσοι βγαίνουν στη σύνταξη μετά το 2016 θα παίρνουν πολύ χαμηλότερη σύνταξη. Αυτό το νόμο θα τον καταργήσουμε. Έρχεστε να πείτε ότι δε θα ισχύει το μέτρο της προσωπικής διαφοράς όταν εσείς το είχατε ψηφίσει».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΔιαγωνισμός για το παραλιακό μέτωπο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΔεσμεύσεις κολοσσών της βιομηχανίας της μόδας για την κλιματική αλλαγή