Την ανάγκη για προσλήψεις που πρέπει να προχωρήσουν στο σύστημα υγείας εξέφρασε ο Εκπρόσωπος του Σύριζα Αλέξης Χαρίτσης, ζητώντας παράλληλα περισσότερες κλίνες ΜΕΘ και επίταξης κλινών ΜΕΘ σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια.

«Είναι σαφές πλέον, σε παγκόσμια κλίμακα ότι πρώτη προτεραιότητα της Πολιτείας οφείλει να είναι η αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας» τόνισε.

Ο εκπρόσωπος του Σύριζα κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη οικονομικών μέτρων όπως η πλήρης επιδότηση του μισθολογικού και ασφαλιστικού κόστους των επιχειρήσεων η λειτουργία των οποίων έχει ανασταλεί ή έχουν ιδιαίτερα μειωμένο τζίρο, ύψους 1% του ΑΕΠ, προκειμένου να μην πληγούν οι μισθοί των εργαζομένων.

Η Φώφη Γεννηματά σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων στον τουρισμό – επισιτισμό, ζήτησε την ενίσχυση τους, λόγω του πλήγματος της Πανδημίας.

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επισημαίνει ότι η πανδημία απαιτεί πρόληψη και ατομική ευθύνη, επικρίνει την κυβέρνηση για καθυστερήσεις στα μέτρα προστασίας, .

«Χρειάζεται συνολικό σχέδιο και διάλογος των κομμάτων, η Ευρώπη να δώσει χρήματα με το κορωνό – ομόλογο, απαιτείται σχέδιο Μάρσαλ, οποιαδήποτε άλλη λύση θα οδηγήσει σε νέα μνημόνια, ο Μητσοτάκης να μην κατεβάσει τη σημαία», ανέφερε.

Το ΚΚΕ ασκεί σφοδρή κριτική για τις περικοπές μισθών, τις αναστολές συμβάσεων εργαζομένων, και κάνει λόγο για συνωστισμό σε χώρους εργασίας.

«Οι άθλιες μεθοδεύσεις με τις κυβερνητικές πλάτες σε μεγάλους χώρους δουλειάς για αναστολή της συνδικαλιστικής δράσης, ακόμα και της λειτουργίας των επιτροπών υγιεινής και ασφάλειας, δεν πρόκειται να περάσουν. Θα βρουν μπροστά τους τους ίδιους τους εργαζόμενους» σχολίασε το ΚΚΕ.

«Έπειτα από μια μακροχρόνια οικονομική δυσπραγία, η χώρα μας έρχεται και πάλι αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο ενός νέου μνημονίου, Η Ελλάδα δεν πρέπει να συμφωνήσει επειδή το θέλει η Γερμανία, αλλά να πιέσει, για την έκδοση ευρωομολόγου» ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Λύση.

Για χλιαρή μακρο-οικονομική διαχείρισης της κρίσης από την κυβέρνηση κάνει λόγο σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 Γιάννης Βαρουφάκης σημειώνοντας ότι «ακριβώς το αντίθετο έπρεπε να ισχύει απ αυτά που λέει η κυβέρνηση. Το δημοσιονομικό σοκ που θα δώσεις θα έπρεπε να είναι άμεσο και τεράστιο».

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Δημήτρης Θωμάς

Σχετικές ειδήσεις:

Α. Χαρίτσης: Οι εργαζόμενοι του «Βοήθεια στο σπίτι» παραμένουν απλήρωτοι

Φ. Γεννηματά: Η κυβέρνηση βλέπει πρώτα τον συνωστισμό και μετά αντιδρά

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε κοκτέιλ φαρμάκων με βάση τη χλωροκίνη θεραπεία ασθενών με covid-19 και στο σπίτι (video)
Επόμενο άρθροΠαράταση στις δόσεις για πρώτη κατοικία στους δικαιούχους των 800 ευρώ