«Δυστυχώς ο κ. Μητσοτάκης φεύγει από τη συνάντηση με τη Γερμανίδα Καγκελάριο, έχοντας αποκομίσει μόνο ευχολόγια και αυτονόητες λεκτικές καταδίκες για τον τουρκικό εκβιασμό και την εργαλειοποίηση προσφύγων και μεταναστών από τον Ρ. Τ. Ερντογάν», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, για τη συνάντηση του πρωθυπουργού με την Άνγκελα Μέρκελ.

«Διεθνοποίηση του τουρκικού εκβιασμού δεν είναι μόνο ενημέρωση αλλά και διεκδίκηση προκειμένου η Ευρώπη και ειδικά η Γερμανία να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Ο Πρωθυπουργός δυστυχώς δεν φαίνεται να διεκδίκησε τίποτα», σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και εγκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι δεν πήρε «ούτε μισή αναφορά σε έκτακτη Σύνοδο και κυρώσεις στην Τουρκία», «ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη διαμοιρασμού των βαρών και νέου προγράμματος μετεγκατάστασης προσφύγων στην Ευρώπη όπως το 2016.

«Επανέφερε μόνο το προ μηνών αίτημα για μετεγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων και μάλιστα εθελοντικά, ούτε μισή αναφορά στην ανάγκη για επανεγκαταστάσεις προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, ώστε να έχουν κίνητρα να μείνουν εκεί», προσθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του και καταλήγει:

«Η λύση στους εκβιασμούς Ερντογάν και την προσφυγική κρίση δεν μπορεί να είναι μόνο λεκτική αλληλεγγύη και μετατροπή της Ελλάδας σε αποθήκη ψυχών».

«Ακόμη και τώρα, που η πολιτική της ΕΕ στο προσφυγικό έχει χρεοκοπήσει παταγωδώς, η κυβέρνηση Μητσοτάκη μένει προσκολλημένη σε αυτήν, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη στάση της Γερμανίας και των άλλων κρατών της ΕΕ», αναφέρει σχόλιο του ΚΚΕ για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μέρκελ.

«Ακολουθεί την πάγια πολιτική όλων των ελληνικών κυβερνήσεων: Ευχολόγια χωρίς αντίκρισμα, δήθεν αλληλεγγύη με ευρώ, για να μετατραπεί η Ελλάδα σε φυλακή και τελικά συνέχιση του εγκλωβισμού των προσφύγων που αποτελεί βούτυρο στο ψωμί του Ερντογάν», καταλήγει το σχόλιο του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετική είδηση: Μητσοτάκης-Μέρκελ: Το μεταναστευτικό αφορά την ύπαρξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜε Σαμπανάτζοβιτς η αποστολή της Βοσνίας για τα πλέι οφ του Euro 2020
Επόμενο άρθροΗμέρες… Δίδυμων Πύργων και Lehman Brothers λόγω πετρελαίου και κορωνοϊού