Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 22:05

«Φωτιά» στο ιταλικό ποδόσφαιρο έβαλαν οι «υποτιμητικές» δηλώσεις του ιδιοκτήτη της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, για την παρουσία της Αταλάντα στο Champions League και το κατά πόσο «αξίζει» να βρίσκονται οι «μπεργκαμάσκι» στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, από τη στιγμή που δεν έχουν μεγάλη παράδοση στα Κύπελλα Ευρώπης.

Ο ισχυρός άνδρας της «μεγάλης κυρίας» (και πρόεδρος και της Ένωσης Ευρωπαϊκών συλλόγων/ECA) κατέθεσε τους προβληματισμούς του για το αν η παρουσία των «νερατζούρι» στη διοργάνωση («με μία καλή σεζόν» όπως τόνισε) βοηθάει συνολικά το ιταλικό ποδόσφαιρο.

Οι τοποθετήσεις του Ανιέλι έγιναν σε εκδήλωση των Financial Times για το ποδόσφαιρο που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο και οι ατάκες του ήταν πολύ αμφιλεγόμενες.

Η Αταλάντα κέρδισε πέρσι για πρώτη φορά στην ιστορία της το «εισιτήριο» για το Champions League, καθώς τερμάτισε 3η στη Serie A και η παρουσία της στην εφετινή διοργάνωση ήταν εντυπωσιακή, φτάνοντας πλέον ένα… βήμα από τους «8» (έχει νικήσει με 4-1 τη Βαλένθια στον πρώτο αγώνα για τους «16»). Σύμφωνα με τον Ανιέλι, πάντως, η παρουσία μίας ομάδας στο πρωτάθλημα δεν θα έπρεπε να είναι… αρκετή για να την οδηγήσει στην πιο «λαμπερή» διοργάνωση του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου.

«Έχω μεγάλο σεβασμό για ό,τι κάνει η Αταλάντα, αλλά χωρίς διεθνή ιστορία και χάρη σε μία σεζόν πήρε απευθείας πρόκριση στη βασική διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση. Είναι αυτό σωστό ή λάθος;» τόνισε αρχικά ο ιδιοκτήτης της Γιουβέντους, αναλύοντας ακολούθως ακόμη περισσότερο το σκεπτικό του.

«Σκέφτομαι τη Ρόμα που συνείσφερε στην ευρωπαϊκή βαθμολογία της Ιταλίας. Είχε μία κακή σεζόν και είναι εκτός με όλα τα οικονομικά επακόλουθα. Πρέπει να προστατεύσουμε τις επενδύσεις. Αυτό θα σήμαινε ότι η Αταλάντα θα είχε λιγότερες πιθανότητες να παίξει στο υψηλό επίπεδο; Δεν έχω εγώ την απάντηση».

Στις δηλώσεις του Ανιέλι, δεν «απάντησε» η Αταλάντα, αλλά το έκανε για… λογαριασμό της, ο δήμαρχος του Μπέργκαμο, Τζόρτζιο Γκόρι, ο οποίος «κατακεραύνωσε» τον ισχυρό άνδρα των πρωταθλητών Ιταλίας.

«Σέβομαι τον Αντρέα Ανιέλι, αλλά ειλικρινά δεν συμφωνώ καθόλου με αυτά που είπε» έγραψε σε σχόλιό του στο Twitter συμπληρώνοντας:

«Από την πλούσια και διάσημη ελίτ, προσωπικά προτιμώ το αποτέλεσμα μέσα στο γήπεδο. Και το γεγονός πως οι προσπάθειες μίας ομάδας που εκπροσωπεί μία ολόκληρη πόλη, της έδωσαν μία θέση στην Ευρώπη με πολύ μεγάλη φαντασία. Αυτό σημαίνει αθλητισμός!».


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Μαρτίου 2020, 22:11

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Δεν μπορώ να βρω ξένους διαιτητές για όλα τα ματς των πλέι οφ»
Επόμενο άρθροΕπιστολή στην ΚΕΔ για Τσαγκαράκη και Σέζο