Ευθύνες στην κυβέρνηση για την έλλειψη προληπτικών μέτρων που οδήγησε σε έκρηξη των κρουσμάτων στην Δυτική Αττική καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Η κυβέρνηση αντί να προλαμβάνει συνεχίζει να κυνηγά την πανδημία όταν η ζημιά έχει γίνει, ακόμα και τώρα με σκληρά λοκ νταουν δεν συνοδεύονται από τεστ. Λοκντάουν σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Μάνδρα. Λαϊκές περιοχές με εργαζομένους και ανθρώπους που χρησιμοποιούν μαζικά μέσα μεταφοράς και δεν μπορούσαν να πληρώνουν για τέστ. Τι σύμπτωση! Πρέπει τώρα να υποστούν και αυστηρό λοκντάουν. Τι ανάγκη έχουν οι κυβερνώντες…«,  σχολιάζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Τσίπρας.

«Eπιβάλλεται να κινηθούμε με σχέδιο και αποτελεσματικότητα, δεν επιτρέπεται άλλη χαλαρότητα και ανεμελιά από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση συνεχίζει τις παλινωδίες και κινείται με τη λογική του «βλέποντας και κάνοντας» και σε αυτή την κρίσιμη φάση της πανδημίας», επισημαίνει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά.

«Η κυβέρνηση αντί για απειλές, να πάρει τώρα όλα τα μέτρα στους μεγάλους χώρους δουλειάς και συνολικά στην Δυτική Αττική. Οι κάτοικοι και οι εργαζόμενοι στη Δυτική Αττική ζουν μόνιμα σε μια «έκτακτη κατάσταση» με διαχρονικές ευθύνες όλων των Κυβερνήσεων. Είναι καταδικασμένοι να ζουν στην «πίσω αυλή» της Αττικής, με τον καρκίνο του ΧΥΤΑ Φυλής, με αποθήκες επικίνδυνων αποβλήτων, με την ανεξέλεγκτη δράση των ομίλων που δραστηριοποιούνται γύρω και μέσα στον οικιστικό ιστό που προκαλούν ρύπανση του περιβάλλοντος, μόνιμο κίνδυνο βιομηχανικών ατυχημάτων και επιβαρύνουν την υγεία του λαού της περιοχής.» αναφέρει η Τ.Ε. Β/Δ Αττικής του ΚΚΕ ενώ ο βουλευτής Ν. Καραθανασόπουλος τονίζει πως: «η κυβέρνηση έχει σημαντικές ευθύνες, προσάρμοσε πρωτοκολλά στα αιτήματα επιχειρηματικών ομίλων»

«Η Κυβέρνηση για άλλη μια φορά αφού πρώτα άφησε τα πράγματα στην τύχη τους, χωρίς να πάρει μέτρα στους χώρους εργασίας και τα εργοστάσια στην περιοχή της Δυτικής Αττικής, έρχεται τώρα κατασταλτικά και κουνάει πάλι το δάχτυλο στους πολίτες αυστηροποιώντας παράλληλα τα περιοριστικά μέτρα στην περιοχή, χωρίς όμως καμία πρόνοια για τους εργαζόμενους που θα σταματήσουν να δουλεύουν επισημαίνει το ΜεΡΑ25.

Η ΕΛΛΗΝΙΚH ΛYΣΗ κάνει λόγο για πανικό της κυβέρνησης και μετρά που εντείνουν τη σύγχυση και τη δυσπιστία των πολιτών.

Σχετικές ειδήσεις:

Koρονοϊός: Παρεμβάσεις στις επιβαρυμένες περιοχές – «Κλειδί» οι μεγάλες επιχειρήσεις (video)

Δ. Αττική: Σε απαγορευτικό 3 δήμοι από σήμερα – Σε επιδημιολογική επιτήρηση 10 νομοί

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΥπ. Οικονομικών: Πολλαπλά οφέλη για επαγγελματίες και πολίτες στο νέο πολυνομοσχέδιο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: ‘Εφτασαν τα ψυγεία για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού (video)