Κριτική στην κυβέρνηση για την αύξηση της εγκληματικότητας στη χώρα ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

«Εδώ έχουμε σήριαλ δολοφονιών, επιθέσεων, χτυπημάτων που δεν έχουν προηγούμενο. Άρα εδώ πρέπει να δοθούν εξηγήσεις» σχολίασε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης.

«Το ερώτημα είναι κατά πόσο αυτά τα κυκλώματα αφορούν παράγοντες και καταστάσεις αποκλειστικά της νύχτας ή έχουν να κάνουν και με τον ίδιο τον κρατικό μηχανισμό ή τις παρυφές του. Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα ζητήματα και η κυβέρνηση δείχνει σπουδή να κάνει προκηρύξεις για την πανεπιστημιακή αστυνομία. Είδατε πόσο άτοπο είναι τελικά αυτό, το έγκλημα δεν είναι στα πανεπιστήμια, είναι αλλού και το βλέπουμε καθημερινά» υποστήριξε ο κ. Σκουρλέτης.

«Για τον κ. Μητσοτάκη ο κύριος και προφανής αντίπαλος είναι οι φοιτητές και οι διαδηλωτές. Κι ας γίνεται η χώρα ξέφραγο αμπέλι για τις συμμορίες» σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

«Την ώρα που η εγκληματικότητα αυξάνεται και εμβρόντητοι οι πολίτες παρακολουθούν το μπαράζ δολοφονιών από το οργανωμένο έγκλημα στους δρόμους της Αθήνας, ο Πρωθυπουργός θέτει ως προτεραιότητα του, την αστυνόμευση των Πανεπιστημίων» τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

«Πρέπει να σταθούμε στη διαχρονικότητα του εγκλήματος και στην πορεία εξέλιξης των πραγμάτων γιατί όλες οι κυβερνήσεις, και οι προηγούμενες αλλά και η σημερινή, είχαν ως προσανατολισμό την αστυνομία να αποτελεί εργαλείο καταστολής» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Σημείωσε ότι υποβαθμίζεται η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, η οποία – όπως είπε – σχετίζεται με τον προσανατολισμό της αστυνομίας που «αντί να αποτελεί μια υπηρεσία προστασίας της ζωής και της περιουσίας αποτελεί μηχανισμό καταστολής στα χέρια του συστήματος για να μπορούν να επιβληθούν οι συνεχόμενες αντιλαϊκές πολιτικές».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕγκρίθηκε το ελληνικό πρόγραμμα 800 εκατ. ευρώ για την στήριξη του τουρισμού
Επόμενο άρθροΓιώργος Χρούσος στο Πρώτο: Είμαι επιφυλακτικός στον εμβολιασμό παιδιών 12-15 ετών (audio)