Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στη Νέα Δημοκρατία και την περιφέρεια Αττικής για τις μονάδες ημερήσιας νοσηλείας. Μιλώντας στον τηλεπτικό σταθμό ΣΚΑΪ ο αντιπρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Άδωνις Γεωργιάδης, ζήτησε να ανοίξει έρευνα για την περιφερειάρχη, Ρένα Δούρου, καταγγέλοντας ότι προχωρά στο κλείσιμο των εν λόγω μονάδων, προσφέροντας έτσι κέρδη σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

 

Ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η Ν.Δ. ως κυβερνητική πλειοψηφία μετά τις εκλογές θα ανοίξει όλους τους λογαριασμούς των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας αιχμές. «Να ψαχτεί και η κ. Δούρου» συνέχισε, αναφερόμενος στην περίπτωση των μονάδων ημερήσιας νοσηλείας.

 

Άμεση ήταν η απάντηση της κ. Δούρου. Σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου της περιφέρειας Αττικής επισημαίνει ότι η περιφέρεια Αττικής ακολουθεί και εφαρμόζει πιστά τη νομιμότητα, με γνώμονα την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και συγκεκριμένα την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

 

Χαρακτηρίζει απολύτως ψευδή τον ισχυρό ότι η περιφέρεια επιχειρεί να κλείσει τις μονάδες και σημειώνει ότι πρόσφατα έδωσε 4 άδειες λειτουργίας σε μονάδες, που πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου.

 

Όπως αναφέρει αυτή τη στιγμή δεν εκκρεμεί καμία αίτηση για αδειοδότηση Μονάδας Ημερήσιας Νοσηλείας στην Περιφέρεια Αττικής, πλην μίας συγκεκριμένης περίπτωσης, η οποία είχε αδειοδοτηθεί αρχικά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών. Η εν λόγω αδειοδότηση από τον ΙΣΑ όμως ακυρώθηκε από το αρμόδιο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών γιατί βασίσθηκε σε διατάξεις αποφάσεων (ΦΕΚ Β 1804/2-7-2014 και ΦΕΚ Β 3206/2014) που είχε θεσπίσει πρώην Υπουργός Υγείας της ΝΔ, και οι οποίες κρίθηκαν παράνομες ως θεσπισθείσες “κατ’ υπέρβαση νομοθετικής εξουσιοδότηση.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροAμερική και ΕΕ κοντά… στα μαχαίρια
Επόμενο άρθροΠώς να βγάλεις 10 δισ. σε μια ώρα