Μοιράσου το άρθρο:

Η αισιοδοξία των εμπλεκόμενων φορέων κατά την τεχνική σύσκεψη στα μέσα της εβδομάδας, σχετικά με την πορεία των έργων στο αεροδρόμιο της Χίου και η πρόβλεψη για δημοπράτηση στα τέλη του 2020 με δεσμευμένη πίστωση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 που ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια ΕΥΡΩ, προκάλεσε τη θετική αντίδραση του βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.
Σε αυτόν ανταπάντησε ο βουλευτής της ΝΔ Νότης Μηταράκης, σχολιάζοντας «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα», για να έχουμε και νέα ανακοίνωση του κ. Μιχαηλίδη για το τι έγινε τα τελευταία 4 χρόνια σε αντίθεση με παλαιότερα.

Παραθέτουμε τις ανακοινώσεις:

Ανδρέας Μιχαηλίδης: Με σοβαρότητα και σχέδιο
Συντεταγμένα και σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που προβλέπει το μνημόνιο συνεργασίας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με το Δήμο Χίου και την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου προχωράει το έργο της επέκτασης και αναβάθμισης του αεροδρομίου Χίου. Τόσο η μελέτη μετατόπισης της παραλιακής όσο και η τελική μελέτη του συνολικού έργου, που έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο από το Υπουργείο, βρίσκονται στη φάση της εκπόνησης.
Η χθεσινή σύσκεψη των υπηρεσιακών παραγόντων – η οποία από μόνη της πιστοποιεί τη σοβαρότητα της υλοποίησης του έργου από τους έχοντες αρμοδιότητα, μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες – ανέδειξε το εξαιρετικά σημαντικό νέο ότι έχει δεσμευθεί ποσό συνολικά 18 εκατομμυρίων, μέσω του ΕΣΠΑ, για την ολοκλήρωση του έργου.
Η εξέλιξη αυτή ξεμπροστιάζει τη ΝΔ και τον απερχόμενο βουλευτή της, ο οποίος μόλις προ δύο ημερών έσπευσε να απαξιώσει πάλι τη σημασία της υλοποίησης του έργου και να ισχυριστεί, κατάφωρα ψευδόμενος, ότι «δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα» τα τέσσερα τελευταία χρόνια.
Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια.
Προφανώς δυσκολεύονται να αποδεχθούν το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, η πολιτική δύναμη που δεν διατύπωσε φαραωνικούς σχεδιασμούς για το αεροδρόμιο, είναι αυτός που υλοποιεί με σοβαρότητα ένα σημαντικό έργο για την τοπική κοινωνία.

Νότης Μηταράκης: απάντηση προς τον Ανδρέα Μιχαηλίδη
«Πριν μιλήσει για «αλεπούδες και κρεμαστάρια», ο συνάδελφος, απερχόμενος κυβερνητικός βουλευτής ο ίδιος, καλό θα ήταν να κάνει την αυτοκριτική του κόμματος και της κυβέρνησής του.
Τεσσεράμισι χρόνια τώρα, το μόνο που έχουμε δει στο αεροδρόμιο είναι… το απόλυτο τίποτα. Συσκέψεις επί συσκέψεων, μελέτες, δηλώσεις, μνημόνια και από πράξεις μηδέν. Όπως λέει και η λαϊκή φράση «όλο μέλι-μέλι και από τηγανίτα τίποτα».
Ούτε την περίφραξη δεν στάθηκαν ικανοί να φτιάξουν. Ό,τι βρήκαν, αυτό αφήνουν πίσω τους. Οπότε η επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας είναι αυτή που επιτέλους θα βγάλει από το τέλμα το έργο.
Ευτυχώς για όλους μας και για τη Χίο συγκεκριμένα, φεύγουν. Λίγες μέρες μείνανε.».

Απάντηση Α. Μιχαηλίδη στο Ν. Μηταράκη 
Αρνητική εντύπωση σε κάθε νουνεχή άνθρωπο προκαλεί η απάντηση του κ. Μηταράκη, ο οποίος προφανώς είναι θιασώτης της άποψης ότι το ψέμα όταν το επαναλαμβάνεις πολλές φορές μπορεί και να καταστεί αλήθεια.
Μίλησε για το «απόλυτο τίποτα» ως προς το αεροδρόμιο Χίου κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτά τα τέσσερα χρόνια, υπενθυμίζουμε:
1. Ολοκληρώθηκε το έργο του clearway.
2. Χρηματοδοτήθηκε από την κυβέρνηση (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) με ένα 1 εκατομμύριο ευρώ το απαραίτητο συνοδό έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, το οποίο υλοποιείται από το Δήμο.
3. Εξασφαλίστηκε ποσό 18 εκατομμυρίων για την επέκταση του αεροδρομίου και την αναβάθμιση των υποδομών του με ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2023. Προς αυτό υπογράφηκε πέρσι μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Κυβέρνησης, Περιφέρειας και Δήμου, το οποίο υλοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.
Ειλικρινά, αν τα παραπάνω σε διάρκεια τεσσάρων ετών συνιστούν «απόλυτο τίποτα», πως θα χαρακτηρίζατε την «εξέλιξη» της αναβάθμισης του αεροδρομίου την περασμένη εικοσαετία, κ. Μηταράκη;

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚάλεσμα σε εθελοντές από Π. Λαμπρινούδη, ως υπ. βουλευτής Χίου με ΚΙΝΑΛ
Επόμενο άρθροΜ. Λέκκας: Καλός καιρός  το τριήμερο του Αγ. Πνεύματος, αλλά  και περιορισμένη αστάθεια στα ορεινά