Αντιρρυπαντικό φράγμα προς αποφυγή θαλάσσιας ρύπανσης, έχει τοποθετηθεί με μέριμνα του Οργανισμού Λιμένα Ελευσίνας γύρω από το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο  «Πηνελόπη Α» στη θαλάσσια περιοχή «ΒΛΥΧΑ» Ελευσίνας, όπου από το πρωί είναι σε εξέλιξη επιχείρηση για απάντληση των υδάτων  και στεγανοποίησης του πλοίου, μετά από μικρή αριστερή κλίση που παρουσίασε χθες βράδυ.

 

Από την αρχή του συμβάντος η Λιμενική Αρχή Ελευσίνας ενημέρωσε τον Οργανισμό Λιμένα Ελευσίνας, την πλοιοκτήτρια εταιρεία και την τράπεζα η οποία έχει αξιώσεις επί του πλοίου, προκειμένου να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες με σκοπό να αποφευχθεί πιθανή βύθισή του, ρύπανση του θαλασσίου περιβάλλοντος και ενδεχόμενη πρόκληση ζημιών έναντι τρίτων. Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το «Πηνελόπη Α» βρίσκεται αντιρρυπαντικό σκάφος, ρυμουλκό πλοίο, πλωτός γερανός και δύο περιπολικά σκάφη.

 

Το «Πηνελόπη Α» που ανήκει στην Εθνική Τράπεζα, βγήκε πρόσφατα σε πλειστηριασμό έναντι του ποσού των 800.000 ευρώ, αλλά απέβη άγονος. Το πλοίο παρέμενε παροπλισμένο από το 2014 στον κόλπο της Ελευσίνας και έως τώρα παρέμενε στα αζήτητα

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠαραδίδουμε τον Πετρόπουλο στη χλεύη των πολιτών
Επόμενο άρθροΟι ΗΠΑ επικήρυξαν τον γιο του Οσάμα μπιν Λάντεν