την Δευτέρα 2 Μαΐου, από το base camp του Dhaulagiri, ξεκίνησε αποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του.

Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει με τη μεταφορά της σορού του κορυφαίου ορειβάτη Αντώνη Συκάρη, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο όρος Νταουλαγκίρι των Ιμαλαΐων, το μέρος όπου τα ξημερώματα της 12ης Απριλίου έχασε τη ζωή του.

Οι προσπάθειες για να ανασυρθεί η σορός του, μέχρι τώρα δεν είχαν αίσια έκβαση εντείνοντας έτσι τον πόνο των κοντινών ανθρώπων του Έλληνα ορειβάτη.

Ωστόσο, όπως γίνεται γνωστό από συγγενείς του Αντώνη Συκάρη, μέσα από την επίσημη σελίδα του στο facebook, «ένα άνοιγμα του καιρού, μας δίνει την ελπίδα ότι τις επόμενες ημέρες ενδέχεται να γίνει πλέον εφικτή η μεταφορά του σώματός του σε ένα σημείο του βουνού που θα επιτρέπει την προσέγγιση από ελικόπτερο, προκειμένου να ακολουθηθεί η διαδικασία επαναπατρισμού».

Μάλιστα, την Δευτέρα 2 Μαΐου, από το base camp του Dhaulagiri, ξεκίνησε αποστολή 5 ορειβατών – sherpas με στόχο την προσέγγιση του σημείου όπου μέχρι σήμερα βρίσκεται το σώμα του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Marfin: Τρισάγιο στα θύματα – «Δεν τους ξεχνάμε» το μήνυμα Μπακογιάννη
Επόμενο άρθροOlive Challenge 2022: 3ος διαγωνισμός καινοτομίας και επιχειρηματικότητας