Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα ως προς το μέλλον του άφησε ο Ρικ Πιτίνο, στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

 

Ερωτηθείς για το αν θα ήθελε να μείνει στον Παναθηναϊκό και να διεκδικήσει το φάιναλ-4 την επόμενη περίοδο, απάντησε: «Θα ήθελα να πάρω τον τίτλο. Το φάιναλ-4 δεν είναι αρκετό. Θέλω τίτλους. Ήρθα για να κερδίσω φέτος. Δεν έχω σκεφτεί για του χρόνου. Θα το κάνω, στο μέλλον, αλλά δεν έχει γίνει ακόμα. Δεν το έχω συζητήσει με τον ιδιοκτήτη και τον GM. Προπόνησα κάθε δευτερόλεπτο με στόχο τα πλέι οφ. Αν επιστρέψω, είναι μεγάλο το “αν”, θα κάνω ό,τι μπορώ, για να έρθουν οι παίκτες, όχι για να πάμε στο φάιναλ φορ, αλλά για να πάρουμε τον τίτλο».

 

Για το παιχνίδι, σχολίασε: «Στα 2/3 ματς παίξαμε με την καρδιά μας. Μας νίκησε μια καλύτερη ομάδα. Αυτό συμβαίνει στα πλέι οφ. Έβαζαν σουτ στο τέλος του χρόνου. Είναι εξαιρετικοί σουτέρ. Μείναμε στο ματς. Αλλά, η Ρεάλ τα έχει όλα. Ο Καμπάτσο έκανε τρομερή σειρά. Είχαν όλες τις απαντήσεις, ήταν μια εξαιρετική ομάδα στα σουτ».

 

Όσο για την εμπειρία του στην Ελλάδα; «Αγαπώ τους πάντες εδώ. Τον κόσμο, τον ιδιοκτήτη, που είναι παθιασμένος, τον GM, τον Μάνο, τους παίκτες, όλους. Θα σας πω άλλη μια αστεία ιστορία. Έχω ένα μικρό γραφείο, που αλλάζω ρούχα. Όλη τη σεζόν τους παρακαλώ να το καθαρίσουν. Ίσως δεν πρέπει να το πω αυτό. Υπήρχαν παντού χαρτιά και ένα πρόβλημα στο μπάνιο, έσπαγε η λεκάνη. Μετά τα πλέι οφ τα καθάρισαν και έφτιαξαν την τουαλέτα. Έπρεπε να μπούμε στα πλέι οφ για να γίνουν αυτά. Τους ευχαριστώ. Ίσως την κλέψω αυτή τη θέση και την πάρω μαζί μου, μαζί με τα τρόπαιά μου».

 

Για το σημείο – κλειδί της σειράς είπε: «Ήταν το χαμένο πρώτο ματς. Κάναμε δύο λάθη στο +3 στο τελευταίο λεπτό. Ήταν σημαντικό. Δεν είναι πάντα θέμα ταλέντου, αλλά τι ταλέντο έχεις. Η Ρεάλ έχει ισορροπία, όλες τις απαντήσεις σε κάθε θέση. Ο πλέι μέικερ ήταν εξαιρετικός σε όλη τη σειρά. Είχε 10 ασίστ, αλλά και 8 ριμπάουντ, ενώ είναι… σαν εσάς στο ύψος».

 

Για το χειροκρότημα του κόσμου στο τέλος, δήλωσε: «Μπορώ να φύγω από την Ελλάδα και να πω ότι ήταν τιμή μου, που ήμουν προπονητής μπροστά σε αυτούς τους οπαδούς. Είναι οι καλύτεροι που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Προπονώ για 42-43 χρόνια. Δεν το έχω δει ξανά αυτό. Όμως, μερικές φορές, μπορώ να πω με ειλικρίνεια πως γίνονται λάθη. Αυτό ίσως ίσχυε στο Game 2. Στο Game 1 και το Game 3 ήταν καλύτεροι από εμάς. Όσες φορές κι αν παίζαμε, τις περισσότερες ξανά αυτό θα γινόταν».

 

Και κατέληξε με μια απίθανη αναφορά στους Έλληνες παίκτες της ομάδας: «Έχουν όλοι δυνατότητες. Ο Παπαπέτρου και ο Παπαγιάννης μπορούν να γίνουν πολύ καλύτεροι. Ο Καλαϊτζάκης θα γίνει καλός μια μέρα. Ο Ίαν με ρωτούσε πότε θα βγει εκτός, για να ξεκουραστεί. Είπα στον γυμναστή να του βελτιώσει τη φυσική κατάσταση. Πρέπει να αφήσει τα τσιγάρα και το κρασί, για να μπει σε καλύτερη κατάσταση. Κάνει πέντε τσιγάρα, πρέπει να πάει στα δύο. Ο Θανάσης είναι εξαιρετικός αθλητής.

 

Όχι απαραίτητα εξαιρετικός αμυντικός, αλλά εξαιρετικός αθλητής. Κάνει φάουλ και πρέπει να τον βγάλεις εκτός. Όμως, έχει περιθώρια βελτίωσης, το μεγαλύτερο στην ομάδα. Πρέπει να μάθει να σουτάρει, να ντριμπλάρει και να πασάρει. Αλλά μπορεί να το κάνει. Ο Ντίνος (Μήτογλου) θα γίνει πολύ καλός παίκτης. Όλοι οι Έλληνες έχουν περιθώρια βελτίωσης, εκτός του Ίαν. Έχει φτάσει στο πικ του. Θα του κάνουμε κάθε εβδομάδα τεστ για κρασιά και τσιγάρα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Αθήνα δεν είναι ανασφαλής πόλη
Επόμενο άρθροΕκτός λειτουργίας online υπηρεσίες του ΑΠΘ λόγω πυρκαγιάς