Η Τουρκία προειδοποίησε σήμερα ότι ενδέχεται να αγοράσει μαχητικά αεροσκάφη και άλλα αντιαεροπορικά συστήματα από την Ρωσία, αν δεν μπορέσει να αγοράσει τα αμερικανικά συστήματα Patriot και αεροσκάφη F-35 από τις ΗΠΑ, ενισχύοντας έτσι την προοπτική μιας πιο στενής αμυντικής συνεργασίας αυτής της χώρας μέλους του ΝΑΤΟ με την Μόσχα. Το ενδεχόμενο αυτό άφησε ανοιχτό ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξη που έδωσε σήμερα στο τουρκικό κανάλι NTV.

 

«Αν οι ΗΠΑ δεν θέλουν να μας πουλήσουν τους Patriot, αύριο μπορούμε να αποκτήσουμε μια δεύτερη συστοιχία S-400, αλλά μπορούμε επίσης να αγοράσουμε και άλλα αντιαεροπορικά συστήματα» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

 

Ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι η Τουρκία μπορεί να απευθυνθεί σε οποιαδήποτε άλλη χώρα, αν η Ουάσιγκτον αρνηθεί να τις πουλήσει τα F-35 «Αν δεν πάρουμε τα F-35, τότε θα αναγκαστούμε να τα αποκτήσουμε για τις ανάγκες μας από οπουδήποτε αλλού. Υπάρχουν τα (ρωσικά) Su-34, Su-57 και άλλα» δήλωσε ο Τσαβούσογλου στην συνέντευξη του, προσθέτοντας ότι «αυτό θα γίνεται έως ότου αρχίσουμε να παράγουμε τα δικά μας αεροπλάνα».

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Σας ευχαριστώ που ήσασταν συνοδοιπόροι μου»
Επόμενο άρθροΝαυπηγείο υποβρυχίων εκκενώθηκε, το περιστατικό δεν χαρακτηρίζεται πυρηνικό