«Έγινε ανακατανομή αρμοδιοτήτων στο υπουργείο, ήταν πράξη δικαιοσύνης η αναβάθμιση του κ. Παπαθανάση» , είπε στην ΕΡΤ υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, με αφορμή τον σχολιασμό του ΣΥΡΙΖΑ για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα όπου σημείωνε μεταξύ άλλων ότι ο πρωθυπουργός, «μετά από τρεις προαναγγελίες ανασχηματισμών, που εντέλει ματαιώθηκαν, σήμερα αποφάσισε απλά να βάλει τρεις νέους αναπληρωτές υπουργούς και να αφαιρέσει κάθε χαρτοφυλάκιο από τον κ. Γεωργιάδη. Αφού δεν μπορεί να τον διώξει, τουλάχιστον μπόρεσε να του πάρει τις αρμοδιότητες, αφήνοντάς τον να παριστάνει τον υπουργό»

«Έχω περισσότερες αρμοδιότητες από όσες είχα χθες, τόνισε ο υπουργός «καθόσον ναι μεν ο κ. Παπαθανάσης έγινε αναπληρωτής υπουργός με αρμοδιότητα τις στρατηγικές επενδύσεις και τα ΣΔΙΤ (Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα), που ήταν στις δικές μου αρμοδιότητες, αλλά παράλληλα εγώ αναλαμβάνω όλο τα εμπόριο και τη βιομηχανία, που ήταν στις δικές του αρμοδιότητες.»

«Δεν καταλαβαίνω πόθεν εκπορεύεται όλη αυτή η ιδέα του ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Γεωργιάδης και εξήγησε ότι «ο λόγος που ο κ. Παπαθανάσης πήρε αυτή την αρμοδιότητα, με την δική μου όχι μόνο ευχή και υποστήριξη, αλλά και χαρά είναι διότι, στο πλαίσιο της διαχειρίσεως του Covid-19 και του Ταμείου, θέλουμε να επιταχύνουμε την διαδικασία της απορρόφησης όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων. Γι΄αυτό και η εντολή που έχω πάρει και από τον πρωθυπουργό είναι να πάμε σε ταχύτερη απορρόφηση και του ΕΣΠΑ, παρόλο που έχουμε πάει πολύ καλά και να εντείνω την συνεργασία με τον κ. Τσακίρη σε αυτό το σημείο και αναλαμβάνω απευθείας τη βιομηχανία με στόχο την παραγωγική ανασυγκρότηση του τόπου

«Την θεωρώ πράξη δικαιοσύνης την αναβάθμιση του κ. Παπαθανάση», υπογράμμισε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας, πως «όσοι έχουν παρακολουθήσει συνεντεύξεις μου, εδώ και μήνες θα έχουν διαπιστώσει την πολύ καλή γνώμη που είχα για την συνεργασία που είχα μαζί του.»

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Το λιγότερο επικίνδυνοι αυτοί που διοικούν την ΕΠΟ»
Επόμενο άρθροΗ αποστολή του Ολυμπιακού για τον αγώνα ρεβάνς με τη Γουλβς