Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 20:03

Η Super League ως διοργανώτρια αρχή, είναι υπεύθυνη για την διασφάλιση της υγείας των ποδοσφαιριστών που θα επιστρέψουν σταδιακά στις προπονήσεις. Αυτό επισημαίνεται στην απάντηση του υφυπουργείου Αθλητισμού προς την ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναφορικά με την επιστολή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, που ζητούσε πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των παικτών και του προσωπικού, καθώς και των οικογενειών τους, για την περίπτωση κατά την οποία θα προσβληθούν από τον κορωνοϊό ή θα μολύνουν άλλους ανθρώπους.

Η απαντητική επιστολή υπογράφεται από τον νομικό σύμβουλο του υφυπουργού, Παναγιώτη Παπανότη, και αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Σε απάντηση της σχετικής επιστολή σας, θεωρούμε εύλογο το ενδιαφέρον σας, όπως και σύσσωμης της ελληνικής κοινωνίας, για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Σχετικά με το αίτημα που διατυπώνετε, αρμόδια σύμφωνα με το άρθρο 89 του ν. 2725/1999 είναι η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματός σας, η οποία αιτήθηκε επισήμως στις 29 Απριλίου 2020, έπειτα από σχετική απόφαση του Δ.Σ. της Super League 1, τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων που αφορούσαν στο ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα, στο οποίο μετέχει και η ομάδα σας.

Επιπλέον, αντίστοιχο αίτημα προς τον κ. Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού υποβλήθηκε στις 30 Απριλίου 2020 και από τον ΠΣΑΠ.

Επιτρέπονται από αύριο 5/5/2020 οι ατομικές προπονήσεις των ποδοσφαιριστών σας, σε ολιγομελείς ομάδες των έξι έως οκτώ ατόμων … βάσει του γενικού υγειονομικού πρωτοκόλλου της Υγειονομικής Επιστημονικής Επιτροπής της ΓΓΑ και τις τυχόν ειδικότερες οδηγίες της διοργανώτριας αρχής».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 4 Μαΐου 2020, 20:05

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπέστρεψαν στην κανονικότητα οι Βολιώτες – Γεμάτη κόσμο η παραλία (εικόνες)
Επόμενο άρθροΗ Nissan θα έχει δύο μοντέλα για την Ευρώπη – Ποια είναι αυτά;