Συνεχάρη τον εαυτό του για την απόφαση των Ευρωπαίων συμμάχων να αυξήσουν τις αμυντικές δαπάνες, έδωσε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, επικαλούμενος σχετική δήλωση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, ο οποίος είπε πως η αμερικανική πίεση είναι αποτελεσματική.

 

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, σε ανάρτησή του στο Twitter, λίγα λεπτά μετά τη δήλωση του Γενς Στόλτενμπεργκ στο Fox News πως οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ θα αυξήσουν κατά 100 δισ. δολάρια τις στρατιωτικές δαπάνες μέχρι το τέλος του επόμενου έτους, ο κ. Τραμπ έγραψε πως ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ «μόλις δήλωσε πως εξαιτίας μου το ΝΑΤΟ θα μπορέσει να αντλήσει πολλά περισσότερα χρήματα από ποτέ από τα μέλη του μετά από πολλά χρόνια πτώσης».

 

Jens Stoltenberg, NATO Secretary General, just stated that because of me NATO has been able to raise far more money than ever before from its members after many years of decline. It’s called burden sharing. Also, more united. Dems & Fake News like to portray the opposite!

 

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) January 27, 2019

 

Ο κ. Στόλτενμπεργκ, μιλώντας στο Fox News, είπε πως «βλέπουμε πως το ξεκάθαρο μήνυμα του προέδρου Τραμπ έχει επίπτωση. Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ άκουσαν τον πρόεδρο ξεκάθαρα και τώρα οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ επιταχύνουν. Είμαι ευτυχής με το γεγονός πως μας βοήθησε να προχωρήσουμε στο ζήτημα του διαμοιρασμού του βάρους εντός της συμμαχίας».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Μέι δεν θέλει αποχώρηση από την ΕΕ χωρίς συμφωνία
Επόμενο άρθροΥποχωρούν οι ευρωαγορές