Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν, κατα τόπους στο Αιγαίο, στα 9 μποφόρ, σύμφωνα με την Εθνική Μετεορολογική Υπηρεσία.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για τα νησιά του Αργοσαρωνικού.

Διαβάστε επίσης: Χριστουγεννιάτικος ο καιρός – Βροχές, χιόνια και «βουτιά» υδραργύρου κατά 10 βαθμούς [χάρτες]

Παράλληλα, λόγω των ισχυρών ανέμων κλειστή είναι η γραμμή Θάσος-Κεραμωτή.

Οι επιβάτες, που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, Δευτέρα, καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους Λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία, για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας την Τρίτη

Αύριο, Τρίτη, τοπικές βροχές αναμένονται κυρίως στην Εύβοια, στις Σποράδες και στην Κρήτη, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -5 έως 5, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από -7 έως 10 βαθμούς, στην Ήπειρο από -5 έως 12, στην υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα από -4 έως 12, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 12 βαθμούς, στη Θεσσαλία από -7 έως 8 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 13, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 2 έως 8 βαθμούς, στην Κρήτη από 1 έως 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα νησιωτικά τμήματα από 7 έως 13, ενώ τοπικά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 15-16 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές/βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 μποφόρ και τοπικά έως 6 μποφόρ.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤρίτη σερί νίκη για την Αναγέννηση Καρδίτσας
Επόμενο άρθροΕύα Καϊλή: Η ώρα της αλήθειας και τα καυτά ερωτήματα