Επικυρώθηκε, με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, η εισαγγελική διάταξη της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα που έχει επιβληθεί στον Νίκο Μανιαδάκη, μετά την ποινική δίωξη για παθητική δωροδοκία που ασκήθηκε σε βάρος του.

 

Ο πρώην προστατευόμενος μάρτυρας και νυν κατηγορούμενος στην υπόθεση της Novartis είχε προσφύγει στο δικαστικό συμβούλιο για την άρση της απαγόρευσης εξόδου που του είχε επιβληθεί.

 

Η  προσφυγή του αφορούσε και στην ένσταση ακυρότητας της δίωξης που του άσκησαν οι Εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς.

 

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου που διήρκεσε μια ώρα, ο κ. Μανιαδάκης ο οποίος κατέθεσε πολυσέλιδο υπόμνημα, δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Είμαι εδώ, το φωνάζω δυνατά. Είμαι σίγουρος ότι θα λάμψει η αλήθεια και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη».

 

Ο συνήγορός του Θόδωρος Μαντάς δήλωσε πως ο εντολέας του  εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στο δικαστικό συμβούλιο. Όπως είπε «εκφράσαμε τις αντιρρήσεις μας για την νομιμότητα της διάταξης απαγόρευσης εξόδου. Πιστεύουμε θα γίνουν δεκτές και θα ακυρωθεί. Ο καθηγητής είναι εδώ, παρών εμφανίστηκε αυτοπροσώπως. Συνεχίζει και κατοικεί νόμιμα στην Αθήνα. Ο ύποπτος φυγής είναι παρών».

 

Ερωτηθείς από δημοσιογράφους αν ο πελάτης του αναφέρθηκε σε πιέσεις, ο κ. Μαντάς απάντησε ότι «αυτό που μπορώ να πω είναι πως ήταν εξαιρετική διαδικασία… Παρασχέθηκε η δυνατότητα να αναπτυχθούν και οι αιτιάσεις ουσίας αλλά και οι νομικές. Περιμένουμε με αγωνία το βούλευμα».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚατεβαίνουν στους δρόμους οι αγρότες
Επόμενο άρθροΜετέωρη η συνάντηση Τσίπρα – Καμμένου