Την πρότασή του για την κατάρτιση μελέτης από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, ώστε αυτή να αποτελέσει τη βάση για την εκκίνηση δημόσιου διαλόγου μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διαμόρφωση πρότασης για το φορολογικό σύστημα της χώρας, διατύπωσε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κωνσταντίνος Κόλλιας, μιλώντας στο συνέδριο Prodexpo.

 

Όπως είπε ο κ. Κόλλιας, «να συμφωνήσουμε σε ένα συγκεκριμένο φορολογικό πλαίσιο, το οποίο θα ισχύσει και θα μείνει σταθερό για πολλά χρόνια και δεν θα προκαλεί δυσάρεστες εκπλήξεις σε όλους τους εμπλεκόμενους στο ελληνικό real estate.

 

Να κάτσουμε όλοι μαζί στο ίδιο τραπέζι, εκπρόσωποι της αγοράς ακινήτων, o επίσημος και θεσμοθετημένος φορέας, που εκπροσωπεί οικονομολόγους και λογιστές φοροτεχνικούς – δηλαδή το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος – και να συμφωνήσουμε πάνω σε ένα κοινά αποδεκτό πλαίσιο, το οποίο να βρίσκει το πολύ δύσκολο σημείο ισορροπίας μεταξύ της επίτευξης των δημοσιονομικών στόχων και της απαιτούμενης λογιστικής τάξης από τη μία πλευρά, και της διαμόρφωσης μιας σοβαρής και αξιόπιστης προσέγγισης και αντιμετώπισης απέναντι στην αγορά από την άλλη».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα deals των Greeks στη ναυτιλία
Επόμενο άρθροΠαράταση προθεσμιών για ολοκλήρωση επενδυτικών σχεδίων προηγούμενων αναπτυξιακών