Με 24ωρη απεργία και συγκεντρώσεις στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις της χώρας, την Τρίτη 18 Φεβρουαρίου, η ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες – μέλη της, το ΠΑΜΕ και αρκετά εργατικά κέντρα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, το οποίο έχει κατατεθεί στη Βουλή.

Στην απεργιακή συγκέντρωση της Χαλκίδας, έδωσαν το παρόν τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ.

Στην απεργία συμμετείχαν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες, ενώ στην ακτοπλοΐα υπήρξαν τροποποιήσεις δρομολογίων και με την επανέναρξή τους, οι επιβάτες θα πρέπει να ενημερωθούν από τις λιμενικές αρχές για τις αλλαγές που έχουν γίνει στον απόπλου των πλοίων.

To ΠΑΜΕ

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του: «Οι σημερινές συγκεντρώσεις έστειλαν μήνυμα πως η κυβέρνηση δεν έχει την έγκριση των εργαζομένων για να υλοποιήσει το τερατούργημα που μετατρέπει την κοινωνική ασφάλιση από δικαίωμα σε εμπόρευμα, ανοίγοντας το δρόμο για την ιδιωτική ασφάλιση, στέλνοντας τους εργαζόμενους στα νύχια των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών και των επιχειρηματιών της υγείας. Δε θα ανεχτούμε να παίζεται ο ιδρώτας μας σε χρηματιστηριακές λοταρίες, να «επενδύονται» οι συντάξεις με όρους χαμηλού-μεσαίου και υψηλού ρίσκου. Ο κόπος μας δεν είναι τζόγος!

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις σε κάθε κλάδο και σε όλη τη χώρα να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις, να αξιοποιήσουν κάθε μορφή πάλης, να οργανώσουν νέα μεγάλη αγωνιστική κινητοποίηση».

To συνέδριο της ΓΣΕΕ

Nέα αντιπαράθεση αναμένεται να εξελιχθεί με αφορμή το αναβληθέν συνέδριο της ΓΣΕΕ. Όπως ανακοίνωσε η ΓΣΕΕ: «Σε εφαρμογή δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθήνας, που διόρισε Προσωρινή Διοίκηση στη ΓΣΕΕ με εντολή εκλογών εντός εξαμήνου, μετά τη βίαιη διάλυση των συνεδρίων σε Καλαμάτα και Ρόδο από τους τραμπουκισμούς του ΠΑΜΕ, συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή και αποφάσισε ότι:

1) Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2020 θα πραγματοποιηθεί το 37ο εκλογικό Συνέδριο της Συνομοσπονδίας, στο ξενοδοχείο «ΑΠΟΛΛΩΝ» του ομίλου Διβάνη, στο Καβούρι Αττικής. 
2) Στο Συνέδριο έχουν κληθεί να παρευρεθούν και να χαιρετήσουν ο Πρωθυπουργός και πολιτικοί αρχηγοί.

Το 37ο Συνέδριο της Γ.Σ.Ε.Ε. θα γίνει, τηρουμένων όλων των νόμιμων διαδικασιών. Η διεξαγωγή του συνιστά απαίτηση και δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων».

Ακολούθησε ανακοίνωση από το ΠΑΜΕ που καλεί σε κινητοποίηση έξω από το χώρο του συνεδρίου, αναφέροντας ότι: «Η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη! Δεν έχει καμία δουλειά στο συνδικαλιστικό κίνημα. Είναι απαράδεκτη η επιχείρηση της να επιβάλει τις διαδικασίες που θέλει, στα συνδικάτα. Τον λόγο στα συνδικάτα τον έχουν οι εργάτες.

Οι εργαζόμενοι δε θα μείνουν με τα χέρια σταυρωμένα! Στις 25 Φλεβάρη καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση με κάθε τρόπο. Με απεργία, με στάση εργασίας, με κάθε μορφή πάλης, οι εργαζόμενοι της Αττικής έχουν δικαίωμα να είναι παρόντες και να διαδηλώνουν απέναντι στη σήψη, την αθλιότητα και τη νοθεία μιας χούφτας εργατοπατέρων.

Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να καταδικάσουν την παρουσία ΜΑΤ, εισαγγελέων και αστυνομίας στις διαδικασίες του συνδικαλιστικού κινήματος!

Η μάχη που δίνουμε είναι μάχη ελπίδας, αφορά τις ανάγκες της τάξης μας και θα τη συνεχίσουμε για όσο χρειαστεί, μέχρι να σπάσει το απόστημα της εργοδοσίας στις γραμμές του εργατικού-συνδικαλιστικού κινήματος».

Φωτο
Κεντρική: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ορέστης Παναγιώτου & ΛΑΡΚΟ: ΠΑΜΕ

Σχετική είδηση: Ολοκληρώθηκαν οι συγκεντρώσεις ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΑΜΕ-Ακινητοποιημένα τα ΜΜΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔιπλό πρόκρισης για τα κορίτσια του Ολυμπιακού στην Ουγγαρία
Επόμενο άρθροΑποκλεισμός για την Σάκκαρη στο Ντουμπάι