Μαζική ήταν η συμμετοχή στις πορείες που έγιναν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργιακής κινητοποίησης, με τη συμμετοχή συνδικαλιστικών φορέων, ομοσπονδιών, σωματείων και συνδικάτων.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, στη συγκέντρωση της Αθήνας συμμετείχαν περίπου 16.000 διαδηλωτές, ενώ κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν επεισόδια από ομάδες ατόμων που αποκόπηκαν από το πλήθος, οι οποίες προέβησαν στη ρίψη μολότοφ και αντικειμένων σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, ενώ προκάλεσαν φθορές σε καταστήματα.

Προσαγωγές και χημικά

Όπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. από τις αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιήθηκε απαραίτητη χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, με αποτέλεσμα να απωθήσουν τα άτομα και να διασκορπισθούν προς διάφορες κατευθύνσεις.

 

Κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν 11 προσαγωγές, από τις οποίες οι δύο μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ τραυματίστηκε αστυνομικός.
Την ίδια ώρα, στη συγκέντρωση που έγινε στη Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκαν 12 προσαγωγές, από τις οποίες οι 8 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Στη Θεσσαλονίκη, τα επεισόδια ξέσπασαν έξω από το υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης, όταν ομάδα κουκουλοφόρων αποσπάστηκε από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών και κατευθύνθηκε προς τις αστυνομικές δυνάμεις στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, όπου πέταξαν πέτρες και βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες απάντησαν με χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Μαζική συμμετοχή

Η πορεία των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ξεκίνησε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι προς τη Βουλή από την πλατεία Κλαυθμώνος όπου είχε πραγματοποιηθεί η προσυγκέντρωση των διαδηλωτών, ενώ έξω από τη Βουλή κατέληξαν και τα μέλη του ΠΑΜΕ που έφτασαν από εκεί μέσω της Πανεπιστημίου.

Στην πορεία έδωσαν το «παρών» και οι πρόεδροι του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, και ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροO Τσούμπερ μπαίνει για χειρουργείο και τίθεται οριστικά εκτός Μουντιάλ!
Επόμενο άρθροΗ νηνεμία ήρθε μετά την καταιγίδα για τη Σακίρα – Πήρε εξιτήριο ο πατέρας της μετά τη συμφωνία με τον Πικέ