Παραλύει σήμερα η χώρα λόγω της 24ωρης απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ,  με αιχμή την ακρίβεια και το ενεργειακό κόστος ενώ σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα οι συγκεντρώσεις.

Ήδη από τις 10.30 έχει ξεκινήσει η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στα Προπύλαια, ενώ στις 11 έφτασαν και οι πρώτοι διαδηλωτές των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Λόγω των συγκεντρώσεων σταδιακά κλείνουν κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας.

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Πανεπιστημίου, η Σταδίου αλλά και η λεωφόρος Αμαλίας μπροστά από το Σύνταγμα.

«Η μεγάλη σημερινή πανελλαδική απεργία στέλνει το μήνυμα σε όλη την Ελλάδα, σε όλη την Ευρώπη ότι ο ελληνικός λαός, το κίνημα του δεν θα γίνουν συνένοχοι, δεν θα δείξουν καμία ανοχή στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνώντων, των άλλων κομμάτων του μεγάλου κεφαλαίου, της ενεργειακής φτώχειας και των πολιτικών της ΕΕ, της σαπίλας του καπιταλιστικού συστήματος», δήλωσε η ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Τι ισχύει για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Στις κινητοποιήσεις συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στην 24ωρη απεργία συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στο Μετρό (γραμμές 2&3), τα λεωφορεία και τρόλεϊ.

Στο Τραμ θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 08.00 το πρωί έως τις 22.00 το βράδυ.

Στον Ηλεκτρικό θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καλύπτονται από την ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, η οποία «καταγγέλλει τον αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη 2022», δηλώνοντας πως η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτεμβρίου, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της διοίκησής της.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

Δεμένα στα λιμάνια όλης της χώρας θα παραμείνουν τα πλοία καθώς η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) αποφάσισε τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ.

Η απεργία αφορά όλες τις κατηγορίες πλοίων και είναι πανελλαδική. Λόγω της απεργίας δεν θα ισχύει σήμερα ο δακτύλιος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑύξηση τοκετών στο Νοσοκομείο Βόλου – Υπερτερούν οι φυσιολογικοί τοκετοί αντί της καισαρικής
Επόμενο άρθροΒόλος: Δέκα παραιτήσεις αναπληρωτών