Στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΚΠ-ΟΤΑ με κύριο αίτημα την άμεση κατάργηση του ΠΔ 85/22 που αφορά την υποβάθμιση των τίτλων σπουδών και το ρόλο των καλλιτεχνών στην κοινωνία με αποτέλεσμα τη υποβάθμιση των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών συμφερόντων των καλλιτεχνών γενικά και ειδικότερα όσων εργάζονται στους ΟΤΑ, συμμετέχουν οι καθηγητές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου.
Λόγω της κινητοποίησης τα μαθήματα σήμερα Τετάρτη 01/02 και αύριο Πέμπτη 02/02/23 δεν θα πραγματοποιηθούν στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΚΠ-ΟΤΑ, κατά τη συνεδρίασή του στις 29-1-2023, λαμβάνοντας υπόψη:
1. Την υποβάθμιση των τίτλων σπουδών και το ρόλο των καλλιτεχνών στην κοινωνία, μετά την έκδοση του ΠΔ 85/2022, με αποτέλεσμα την υποβάθμιση των οικονομικών, εργασιακών, και ασφαλιστικών συμφερόντων των καλλιτεχνών, γενικά και ειδικότερα όσων εργάζονται στους ΟΤΑ.
2. Την αδιαλλαξία της Κυβέρνησης να συμβάλλει στην πραγματική αναβάθμιση του ρόλου της τέχνης, όπως αυτή λειτουργείται από τους δημιουργούς της και
3. Τις διατάξεις περί κήρυξης απεργίας.
Αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη 1/2/2023 και την Πέμπτη 2/2/2023, με βασικό αίτημα:
Αφαίρεση όλων των καλλιτεχνικών ειδικοτήτων από το ΠΔ 85/2022
και επιπλέον αιτήματα:
1. Θεσμοθέτηση ενιαίας Δημόσιας Δωρεάν Καλλιτεχνικής Εκπαίδευσης (Μουσική Θέατρο, Χορός, Εικαστικά) σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.
2. Ίδρυση Ανώτατης Σχολής Παραστατικών Τεχνών.
3. Διαβάθμιση των Πτυχίων και Διπλωμάτων καλλιτεχνικής εκπαίδευσης, στο επίπεδο 6.
4. Επέκταση της μισθολογικής κατάταξης των μουσικών στα κλιμάκια της ΤΕ κατηγορίας, σε όλους τους εργαζόμενους καλλιτέχνες – αποφοίτους των Ανώτερων Καλλιτεχνικών Σχολών.

Προηγούμενο άρθροΖ. Μακρή: «Τον Φεβρουάριο, η έγκριση χρηματοδότησης του ελικοδρομίου Σκοπέλου»
Επόμενο άρθροΕνοίκια: Αύξηση από 3% έως 7% στις τιμές φέτος