Παράταση έλαβε η απογραφή 2021, όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Θάνος Θανόπουλος, ύστερα από καθυστερήσεις που παρατηρήθηκαν στην επίδοση των σχετικών φακέλων.

Ο κ. Θανόπουλος δεν ανέφερε την προθεσμία της παράτασης, όμως σύμφωνα με τον σχεδιασμό η πρώτη φάση, αυτή της αυτοαπογραφής επρόκειτο να ολοκληρωθεί την προσεχή Παρασκευή, 26 Νοεμβρίου.

Υπενθυμίζεται, πως στην πρώτη φάση, οι περίπου 60.000 απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ θα εναποθέσουν έναν κλειστό φάκελο σε κάθε οικία, διαμέρισμα ή κατάλυμα με έναν μοναδικό κωδικό αριθμό που θα αντιστοιχεί στη συγκεκριμένη κατοικία.

Έπειτα, ένας εκπρόσωπος του νοικοκυριού θα μπορεί να εισέλθει στην ειδική εφαρμογή της απογραφής 2021, μέσω του gov.gr, χρησιμοποιώντας τον μοναδικό αυτόν κωδικό και τους κωδικούς taxis ώστε να συμπληρώσει το ερωτηματολόγιο για την κατοικία και τα μέλη του νοικοκυριού του.

Παρόλα αυτά, όσοι πολίτες δεν μπορέσουν να αυτοαπογραφούν ηλεκτρονικά για οποιονδήποτε λόγο, θα τους επισκεφτεί ο απογραφέας της ΕΛΣΤΑΤ για να τους απογράψει με τη συνηθισμένη μέθοδο «πόρτα-πόρτα» και έτσι ξεκινάει η δεύτερη φάση, αυτής της απογραφής.

Σημειώνεται, πως κατά τη διάρκεια της εργασίας τους, όλοι οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ φέρουν, εκτός από την αστυνομική τους ταυτότητα, ειδική κονκάρδα με το σήμα της ΕΛΣΤΑΤ, στην οποία αναγράφονται τα στοιχεία τους, καθώς και έντυπο ορισμού με τη φωτογραφία τους και σφραγίδα της ΕΛΣΤΑΤ.

Επίσης είναι υποχρεωμένοι να τηρούν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς της νόσου του Κορονοϊού COVID-19.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤουρκία – Οι ανορθόδοξες απόψεις του Ερντογάν απειλούν την οικονομία
Επόμενο άρθροBTS: Δέχθηκαν συγχαρητήρια από τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας Μουν Τζέι Ιν