Ο Δήμος Αστυπάλαιας και η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, υπέγραψαν διαβαθμιδική σύμβαση, με την υποχρέωση της δεύτερης να υλοποιήσει και να χρηματοδοτήσει έργο κατασκευής νέου σταθμού αποθήκευσης και μεταφόρτωσης ανακυκλώσιμων υλικών, συνολικού προϋπολογισμού 45.000 ευρώ.

 

Μέχρι τώρα, ο δήμος συγκεντρώνει τα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, γυαλί, πλαστικό και αλουμίνιο) σε μία υποτυπώδη αποθήκη χωρίς να έχει εγκαταστάσεις για την συγκέντρωση – αποθήκευση τους. Η πρακτική αυτή δημιουργεί σοβαρό κίνδυνο πυρκαγιάς των υλικών και είναι ιδιαίτερα κοστοβόρα, καθώς απαιτείται πρόσθετο εργατικό δυναμικό που ο Δήμος Αστυπάλαιας δεν διαθέτει.

 

Πλέον, για να βελτιωθούν οι συνθήκες και να επιτευχθεί εξοικονόμηση στο χρόνο απασχόλησης του προσωπικού, τα απορριμματοφόρα οχήματα θα εκφορτώνουν απ’ ευθείας σε μετασκευασμένη καρότσα νταλίκας που θα σφραγίζει μετά την εκφόρτωση και θα λειτουργεί και ως αποθήκη των ανακυκλώσιμων υλικών.

 

Επίσης, για να είναι εφικτή η μεταφόρτωση στον εξωτερικό χώρο του ΧΥΤΑ, που επιλέχθηκε ως ο καταλληλότερος, θα κατασκευασθεί τοιχίο αντιστήριξης ώστε να δημιουργηθεί χώρος στάθμευσης του οχήματος αποθήκευσης.

 

Σημειώνεται ότι ο χώρος γενικά θα είναι ελεγχόμενος, γιατί η εγκατάσταση θα γίνει εντός του γηπέδου του ΧΥΤΑ, θέση η οποία είναι η πλέον κατάλληλη, γιατί το γήπεδο είναι περιφραγμένο και υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα, σε περίπτωση πυρκαγιάς, χρήσης του πυροσβεστικού σταθμού του ΧΥΤΑ που είναι σε πολύ κοντινή απόσταση.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤέσσερα νέα δρομολόγια για Καλαμάτα
Επόμενο άρθροΗ IBG αυξάνει την τιμή-στόχο για την Aegean Airlines