Αποστάσεις από τις πωλήσεις ακινήτων σε Κινέζους παίρνει η εταιρεία παιχνιδιών

 

Σε υπόθεση παραβίασης των κεφαλαιακών ελέγχων που ισχύουν στην Κίνα και έχουν να κάνουν με την εξαγωγή χρημάτων φέρεται ως εμπλεκόμενος ο «νούμερο 2» της εταιρείας παιχνιδιών Jumbo, ο αντιπρόεδρος Ευάγγελος Παπαευαγγέλου.

 

Η συγκεκριμένη υπόθεση ερευνάται ήδη από τις κινεζικές Αρχές και αφορά στην αγορά ακινήτων στην Ελλάδα από Κινέζους, μέσω POS (είχε προμηθευτεί 8 μηχανήματα της Εθνικής Τράπεζας μέσω των οποίων δεχόταν τις πληρωμές), παραβιάζοντας, ωστόσο, τα capital controls που ισχύουν στην Κίνα.

 

Από την πλευρά της η Jumbo παίρνει αποστάσεις από το θέμα, όπου με ανακοίνωσή της σχολιάζοντας το θέμα επεσήμανε ότι η διοίκηση της εταιρείας δεν είχε καμία γνώση του θέματος, και ότι η Jumbo δεν συνδέεται με το όλο θέμα καθώς και ότι δεν εμπλέκεται άλλο στέλεχος της εταιρείας στη συγκεκριμένη υπόθεση, ούτε διακινήθηκαν χρήματα μέσω της εταιρείας. (Διαβάστε επίσης: Απώλειες καταγράφει η μετοχή της Jumbo)

 

Στις αγοραπωλησίες ακινήτων φαίνεται πως διακινήθηκαν περισσότερα από 50 εκατ. ευρώ από την Κίνα προς την Ελλάδα, ένα ποσό το οποίο κινητοποίησε τις κινεζικές Αρχές να ξεκινήσουν έρευνες για την υπόθεση.

 

Ο «Mr Jumbo» Απόστολος Βακάκης φαίνεται ότι έχει από χθες ζητήσει την παραίτηση του κ. Παπαευαγγέλου, ενώ το διαζύγιο, επισφραγίστηκε στο σημερινό έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας παιχνιδιών.

 

Σημειώνεται ότι πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Ιούνιο, το όνομα του κ. Παπαευαγγέλου φιγούραρε στα media αφού ήταν ο άνθρωπος που αγόρασε την πανάκριβη βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου (και όχι μόνο) στην Φιλοθέη και όλοι έψαχναν να μάθουν ποιος είναι. (Διαβάστε επίσης: O Jumbo Nr.2 χτυπάει στα κόκκινα)

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Jumbo

H Jumbo AEE, σε απάντηση σημερινού σχετικού ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, προς άμεση και πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, με την παρούσα διαψεύδει ρητά και κατηγορηματικά, ως αναληθή και αβάσιμα, σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου περί ενδεχόμενης εμπλοκής της, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, σε φερόμενες ως παράνομες δραστηριότητες προσωπικής εταιρείας του ήδη παραιτηθέντος μικρομετόχου, αναπληρωτή Αντιπροέδρου και Εκτελεστικού Μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Ευάγγελου Παπαευαγγέλου. Ειδικότερα:

 

Η εταιρεία ουδεμία απολύτως γνώση ή σχέση ή σύνδεση έχει με τις προσωπικές επιχειρηματικές δραστηριότητες του ανωτέρω στον τομέα των ακινήτων ή άλλες.

 

Ουδεμία συναλλαγή έχει πραγματοποιηθεί οποτεδήποτε μέσω των τραπεζικών λογαριασμών και των συστημάτων πληρωμών της εταιρείας, πλην αποκλειστικά και μόνον όσων αφορούν στην καθημερινότητα της πραγματικής εμπορικής δραστηριότητα αυτής.

 

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Παπαευαγγέλου δεν είχε καμία απολύτως υπογραφή ή εξουσία σε σχέση με τις οικονομικές συναλλαγές της εταιρείας, καθώς η μόνη του αρμοδιότητα ήταν αγορανομικώς υπεύθυνος και αρμόδιος για τις καθημερινές τρέχουσες συναλλαγές με δημόσιες υπηρεσίες, αρχές και οργανισμούς.

 

Η ανακοίνωση της Εθνικής

Η Εθνική Τράπεζα με αφορμή δημοσιεύματα ανακοινώνει τα εξής:

 

Η Τράπεζα μετά τη διαπίστωση από τους μηχανισμούς εσωτερικού ελέγχου και κανονιστικής συμμόρφωσης διενέργειας ασυνήθιστων συναλλαγών με χρήση πιστωτικών καρτών, προέβη άμεσα στις απαιτούμενες ενέργειες για τη διακοπή τους. Στο πλαίσιο αυτό προέβη εγκαίρως σε ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών.

 

Περαιτέρω, σε εφαρμογή των κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης και επιχειρηματικής ηθικής, ενημερώθηκαν τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας και αποφασίστηκε από το Διοικητικό της Συμβούλιο η άμεση λήψη μέτρων από τη Διοίκηση.

 

Πρώτη καταχώρηση: 12:19

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνάντηση ΣΕΒΕ με την Κατερίνα Νοτοπούλου
Επόμενο άρθρο“Πράσινο φως” για καλλιέργεια σε Ισραηλινή εταιρεία