Με εξαιρετικό ενδιαφέρον αναμένεται την Τρίτη η απολογία της 35χρονης που κατηγορείται ότι πέταξε το βιτριόλι στην Ιωάννα. Η αστυνομία εκμεταλλεύθηκε τα μοιραία λάθη στο καλοστημένο σχέδιο της επίθεσης, προκειμένου να βρει την άκρη του νήματος.

Το οπτικό υλικό με την ύποπτη, οι καταθέσεις και η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, ήταν τα τρία επίπεδα της έρευνας που οδήγησαν, σύμφωνα με την αστυνομία, στην λύση του γρίφου της επίθεσης με το βιτριόλι στην Καλλιθέα.

Πάνω από είκοσι μέρες οι αρμόδιοι επεξεργάζονταν δεκάδες βίντεο από κάμερες ασφαλείας αναζητώντας την ύποπτη και το δρομολόγιο που ακολούθησε και πήραν περισσότερες από εξήντα καταθέσεις.

Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της υπόθεσης, έπαιξε η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε η 35χρονη και πραγματοποίησε κλήσεις από τηλεφωνικό θάλαμο, επί της οδού Ακαδημίας αλλά και της Λ. Συγγρού.
Σύμφωνα με πληροφορίες από τη δικογραφία, η 35χρονη χρησιμοποίησε το όνομα Κωνσταντίνα Χατζηφωτίου προκειμένου να μισθώσει ταξί και τις
δύο ημέρες στην εταιρεία ραδιοταξί. Η πρώτη κλήση έγινε στις 18 Μαΐου στις 22.50 προκειμένου να κλείσει ταξί για την επόμενη μέρα στις 09:30 το πρωί το οποίο θα την περίμενε στην Καλλιθέα. Στις 19 Μαΐου στις 09:13 το πρωί καλεί και πάλι την εταιρεία ραδιοταξί και ζητά σε ένα τέταρτο ταξί.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι που ακολουθούν:
«Κατηγορούμενη: Θα ήθελα παρακαλώ πολύ ένα ταξί.
Εταιρεία: Ναι
Κατηγορούμενη: Για τώρα ε, το πολύ 09.30 για Ελευθερίου Βενιζέλου 131.
Εταιρεία: Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε πρώτα ενα τηλεφωνο;
Κατηγορούμενη: Ε, δεν έχω κινητό, είμαι με βλάβη, έχω αμερικανικό νούμερο…
Εταιρεία: Πείτε το μου δεν πειράζει.
Κατηγορούμενη: Ένα λεπτό γιατί δεν το θυμάμαι, βέβαια, όχι δε θα σας το δώσω ε… γιατί δεν πιάνει, λόγω του ότι δεν έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα, είναι εφικτό να είναι ένα ταξί εκεί να με περιμένει, θα το προπληρώσω, έχω δύο συνεντεύξεις, πρέπει να περιμένει ένα ταξί για να πάω καπάκι στην άλλη.
Εταιρεία: Το όνομά σας;
Κατηγορούμενη: Χατζηφωτίου».

Αίσθηση προκαλεί η μαρτυρία μιας γυναίκας για το βιτριόλι. Δύο ημέρες πριν την επίθεση άκουσε σε κατάστημα της Καλλιθέας γυναίκα με τα χαρακτηριστικά της κατηγορούμενης, να ζητά απο τον υπάλληλο του καταστήματος βιτριόλι. «Μου έκανε εντύπωση αυτό που ζήτησε και γύρισα να την κοιτάξω. Αντίκρισα μια γυναίκα ημεδαπή, με ύψος πάνω από 1,55 και ηλικίας μεταξύ 30 και 40 ετών, αδύνατη, με ανοιχτόχρωμα μαλλιά. Δεν γνωρίζω αν τελικά προχώρησε με την αγορά».

Το νέο στοιχείο που έρχεται στο φως μέσα από τη δικογραφία είναι η μαρτυρία γείτονα της Ιωάννας στο Μοσχάτο που κατέθεσε στις αρχές ότι από τον Ιανουάριο έως και το Φεβρουάριο μια γυναίκα κινούνταν ύποπτα γύρω από το σπίτι της 34χρονης».

Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντα με τις κινήσεις της δράστιδος την προηγούμενη και ανήμερα της επίθεσης παρουσιάζει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 35χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στη λ. Συγγρού και να κατευθύνεται σε καρτοθάλαμο όπου εκεί έκανε δυο τηλεφωνήματα, στην εταιρεία ραδιοταξί και σε έναν αλλοδαπό, τον οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Οι αρχές βρήκαν από την άρση των επικοινωνιών την κλήση προς τον αλλοδαπό -υπήκοο Μπαγκλαντές- και στη συνέχεια το δικό της τηλέφωνο.

Στο δεύτερο βίντεο δείχνει την 35χρονη μετά την επίθεση να κατευθύνεται σε ταξί.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή της και στην οικία της αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως σχετιζόμενα με την υπόθεση, τόσο στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών, όσο και στο στάδιο της διάπραξης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της. Αρνήθηκε ωστόσο ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα.

Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε προτεινόμενη φίλη στο Messenger η Ιωάννα, στην οποία κι έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δε βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ κι ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της, φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ο πρώην σύντροφος της 35χρονης.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Ο σύντροφος της κατηγορούμενης φερεται να έχει καταθέσει στις αρχές ότι είχε ελάχιστη επικοινωνία με την Ιωάννα μεσω διαδικτυακών μνμ στο παρελθόν.


Πηγή: ΕΡΤ/Ρεπορτάζ:Άννα Βλαχοπαναγιώτη, Νίκος Κουντούρης, Ντίνα Τσουκαλά

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚριτική της αντιπολίτευσης στη συνέντευξη Τύπου Μητσοτάκη
Επόμενο άρθροΑύριο η πρεμιέρα του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» – Αναλυτικά οι προβλέψεις της ΚΥΑ