Καθοριστικό ρόλο στην εξιχνίαση της επίθεσης με καυστικό υγρό κατά της 34χρονης Ιωάννας στην Καλλιθέα, έπαιξε η τηλεκάρτα που χρησιμοποίησε και πραγματοποίησε κλήσεις από τηλεφωνικό θάλαμο, επί της οδού Ακαδημίας άλλα και της Λ. Συγγρού.

Ενδεικτικοί είναι οι διάλογοι που ακολουθούν:
«Κατηγορούμενη: Θα ήθελα παρακαλώ πολύ ένα ταξί.
Εταιρεία: Ναι
Κατηγορούμενη: Για τώρα ε, το πολύ 09.30 για Ελευθερίου Βενιζέλου 131.
Εταιρεία: Έχετε την καλοσύνη να μου πείτε πρώτα ενα τηλεφωνο;
Κατηγορούμενη: Ε, δεν εχω κινητο, είμαι με βλάβη, έχω αμερικανικό νούμερο…
Εταιρεία: Πείτε το μου δεν πειράζει.
Κατηγορούμενη: Ένα λεπτό γιατί δεν το θυμάμαι, βέβαια, όχι δε θα σας το δώσω ε… γιατί δεν πιάνει, λόγω του ότι δεν έχω ενεργοποιήσει για Ελλάδα, είναι εφικτό να είναι ένα ταξί εκεί να με περιμένει, θα το προπληρώσω, έχω δύο συνεντεύξεις, πρέπει να περιμένει ένα ταξί για να πάω καπάκι στην άλλη.
Εταιρεία: Το όνομά σας;
Κατηγορούμενη: Χατζηφωτίου».

Η ΕΡΤ παρουσίασε βίντεο ντοκουμέντα με τις κινήσεις της δράστιδος την προηγούμενη και ανήμερα της επίθεσης παρουσιάζει η ΕΡΤ.

Στο πρώτο βίντεο φαίνεται η 35χρονη να κατεβαίνει από λεωφορείο στη λ. Συγγρού και να κατευθύνεται σε καρτοθάλαμο όπου εκεί έκανε δυο τηλεφωνήματα, στην εταιρεία ραδιοταξί και σε έναν αλλοδαπό, τον οποίο είχε καλέσει και από το κινητό της τηλέφωνο. Οι αρχές βρήκαν από την άρση των επικοινωνιών την κλήση προς τον αλλοδαπό -υπήκοο Μπαγκλαντές- και στη συνέχεια το δικό της τηλέφωνο.

Στο δεύτερο βίντεο δείχνει την 35χρονη μετά την επίθεση να κατευθύνεται σε ταξί.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν στην κατοχή της και στην οικία της αντικείμενα, τα οποία κατασχέθηκαν ως σχετιζόμενα με την υπόθεση, τόσο στο στάδιο των προπαρασκευαστικών ενεργειών, όσο και στο στάδιο της διάπραξης της απόπειρας ανθρωποκτονίας.

Για το θύμα η κατηγορούμενη φέρεται να παραδέχθηκε ότι το γνώριζε μέσω μιας ξαδέρφης της. Αρνήθηκε ωστόσο ότι τη ζήλευε για κάποιον άνδρα.

Λόγω των κοινών γνωστών που είχαμε μου βγήκε προτεινόμενη φίλη στο Messenger η Ιωάννα, στην οποία κι έκανα αίτημα φιλίας. Με την εν λόγω γυναίκα ανταλλάξαμε 5-10 τυπικά μηνύματα, πλην όμως δε βρεθήκαμε ποτέ από κοντά και δεν υπήρξε εδώ κι ένα έτος περαιτέρω επαφή μαζί της,φέρεται να είπε στην κατάθεσή του ο πρώην σύντροφος της 35χρονης.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στον ανακριτή, όπου ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Τρίτη, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία της.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ Τζούλια Νόβα είναι ελεύθερη και ωραία
Επόμενο άρθροΣε εξέλιξη οι πυρκαγιές σε Άγιο Όρος και Ασπρόπυργο