Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 14:44

Αποκλεισμός τεσσάρων χρόνων επιβλήθηκε από την ανεξάρτητη Μονάδα Ακεραιότητας του Αθλητισμού (AIU) στον Κενυάτη δρομέα, Ντάνιελ Γουαντζίρου, επειδή παραβίασε το αθλητικό βιολογικό του διαβατήριο.

Ο Γουαντζίρου, ο οποίος αρνήθηκε οποιαδήποτε παράβαση, είχε τεθεί σε προσωρινό αποκλεισμό τον Απρίλιο. Η AIU έκανε γνωστό ότι όλα τα αποτελέσματα του 28χρονου αθλητή από τις 9 Μαρτίου του περασμένου έτους (2019) έχουν ακυρωθεί, ενώ έχει προθεσμία 30 ημερών να προσφύγει στο Διαιτητικό Αθλητικό Δικαστήριο.

Το βιολογικό διαβατήριο βοηθά στην παρακολούθηση επιλεγμένων βιολογικών μεταβλητών με την πάροδο του χρόνου, που αποκαλύπτουν έμμεσα τα αποτελέσματα του ντόπινγκ, αντί να προσπαθούν να εντοπίσουν την ίδια την ουσία ή τη μέθοδο. Σύμφωνα με την AIU, «οι ανωμαλίες στο αθλητικό βιολογικό διαβατήριο του Γουαντζίρου προχώρησαν πολύ πιο πέρα από οποιαδήποτε φυσιολογική δυνατή προσαρμογή».

Οι μεγαλύτερες διακρίσεις του είναι οι νίκες στον Μαραθώνιο του Άμστερνταμ του 2016 και του Λονδίνου το 2017. Το ατομικό του ρεκόρ στην απόσταση των 42.195μ είναι 2:05:21.


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2020, 14:51

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧρ. Σταϊκούρας: Σημαντικό μεταρρυθμιστικό εργαλείο το ν/σ για τη ρύθμιση οφειλών και τη «δεύτερη ευκαιρία»
Επόμενο άρθροΕ.Μ.Υ.: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με βροχές και χαλάζι