Στην ΜΕΘ covid του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης, μπήκε η κάμερα της ΕΡΤ3 και εξασφάλισε αποκλειστικά πλάνα από την κατάσταση που επικρατεί εκεί, όπου δίνεται η μεγαλύτερη μάχη από εντατικολόγους, αναισθησιολόγους, φυσιοθεραπευτές και νοσηλευτές, για να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ3, Φρόσω Βαρβάρα, συνομίλησε με τον 70χρονο κ. Βασίλη, ο οποίος νοσηλεύεται με κορονοϊό, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου.

Ύστερα από 6 ημέρες σφοδρής πάλης με την ασθένεια, οι εντατικολόγοι τον αποσωλήνωσαν τελικά σήμερα. Κάθε μία αποσωλήνωση είναι και μία νίκη για το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό που με αυτοθυσία και  υψηλό αίσθημα ευθύνης «πολεμούν» τον αόρατο εχθρό. Από τους δέκα ασθενείς με covid που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην ΜΕΘ του Ιπποκρατείου, οι δύο είναι γυναίκες, ηλικίας 42 ετών.

Ένας συμπολίτης μας, ο Θωμάς, ηλικίας μόλις 31 ετών, που νοσηλεύεται και αυτός στο Ιπποκράτειο με κορονοιό, εδώ και 6 ημέρες, περιέγραψε στην ΕΡΤ3 την μάχη του με την ασθένεια, τονίζοντας το πόσο ύπουλη και μοναχική είναι.

Ο Θωμάς είπε ότι σήμερα ήταν η πρώτη φορά, έπειτα από 6 ημέρες νοσηλείας, που τα κατάφερε να αναπνεύσει. «Ο covid δεν υπολογίζει ηλικία», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Ακόμη 15 κρεβάτια θα προστεθούν στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου για ασθενείς με covid 19, ύστερα από ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΦΡΟΣΩ ΒΑΡΒΑΡΑ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘεραπεύτηκαν από τον κορωνοϊό οι Μπακάκης, Μάνταλος, Χνιντ
Επόμενο άρθροΠου θα τα βρείτε και πως θα τα γλιτώσετε!