Πυρά κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, με αφορμή τη χθεσινή ομιλία του πρώτου στη Βουλή στο πλαίσιο της τριήμερης συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της Βουλής, ο κ. Τζανακόπουλος καταλόγισε στον Κυριάκο Μητσοτάκη ανερμάτιστο λόγο και υπογράμμισε πως ποτέ στο παρελθόν το επίπεδο του κοινοβουλευτικού διαλόγου δεν βρέθηκε σε τόσο χαμηλό επίπεδο.

 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε πως «ο πρωθυπουργός στην ομιλία του ανέπτυξε το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης για την επόμενη τετραετία, με έμφαση στις δυνατότητες που δίνονται στη χώρα μας μετά το τέλος του μνημονιακού καθεστώτος» και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως στον αντίποδα «ο κ. Μητσοτάκης ήταν απολίτικος, ανερμάτιστος και ανυπόφορα κίτρινος και επέλεξε με προσωπικές αναφορές και επιθέσεις να ρίξει το επίπεδο πιο χαμηλά από ποτέ».

 

Κληθείς να σχολιάσει τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για αλλαγή ατζέντας με παροχές επανέλαβε πως η χώρα μετά τον Αύγουστο βρίσκεται σε διαφορετική αφετηρία «πλέον έχουμε τη δυνατότητα με ταχύτητα να αποκαθιστούμε τις αδικίες των 8 ετών κρίσης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

 

Υπογράμμισε δε, πως η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή κατέδειξε πως δεν πρόκειται για μια επιλογή των κομμάτων για ακραία πόλωση (ενόψει των εκλογών), αλλά για την επιλογή του κ. Μητσοτάκη «χωρίς πολιτικό βάρος ή ηθική αναστολή, να ρίξει το επίπεδο στα τάρταρα ». Καταλόγισε εμπρηστικό λόγο στον πρόεδρο της ΝΔ, καταλήγοντας ότι «όταν ο πρωθυπουργός ή το κόμμα του υφίσταται τέτοιες απαράδεκτες επιθέσεις είναι υποχρεωμένος να απαντήσει».

 

«Ο κ. Μητσοτάκης έμοιαζε περισσότερο με τον Στέφανο Χίο», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και συμπλήρωσε ότι «είναι σαφές ποιος επέλεξε να εκτροχιάσει τη συζήτηση». Επιτέθηκε δε εκ νέου στον πρόεδρο της ΝΔ τονίζοντας πως ευνοεί την ακροδεξιά. «Οι πολίτες αν παρακολουθήσουν τη δική μας πολιτική και την πολιτική γύμνια του κ. Μητσοτάκη θα βγάλουν κρίσιμα συμπεράσματα», τόνισε.

 

Τέλος ο κ. Τζανακόπουλος απέρριψε τα περί προεκλογικών «δώρων», υπενθυμίζοντας πως ήδη από το 2016 η αντιπολίτευση χαρακτήριζε το κοινωνικό μέρισμα ως προεκλογική εξαγγελία. Παράλληλα, σημείωσε πως η κυβέρνηση είχε ως στόχο την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια. «Υπάρχει ο δημοσιονομικός χώρος να προχωρήσουμε και σε νέα μέτρα ανακούφισης, η αντιπολίτευση δεν έχει επί της ουσίας πολιτική πρόταση», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ειδικά για το 2019 ο υπουργός Επικρατείας τόνισε πως δημιουργείται ο δημοσιονομικός χώρος για την ανακούφιση των πολιτών, που έχουν σηκώσει δυσανάλογα το βάρος της κρίσης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣε κατήφορο τα κέρδη της Deutsche Telekom
Επόμενο άρθροΜηνύματα ανάκαμψης της Ελλάδας μετά την κρίση