Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 20:11

Αρνητική ήταν η απάντηση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας στο αίτημα για παρουσία φιλάθλων στον αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό, για την 9η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Η υγειονομική επιτροπή αποφάσισε να απορρίψει το σχετικό αίτημα, καθώς έκρινε πως υπάρχει κίνδυνος για εξάπλωση του κορωνοϊού.

Super League: «Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες δεν μπορεί να υπάρξει»

Η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος πήρε θέση για την απορριπτική απόφαση της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας.

Η Super League επισημαίνει ότι η απόφαση είναι καθόλα σεβαστή, ωστόσο επισημαίνει ότι οι κλειστές πόρτες δεν είναι λύση και πως θα πρέπει να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για την παρουσία φιλάθλων με την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Η τοποθέτηση της Super League:

Η απορριπτική απόφαση, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, την οποία έλαβε η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19, σχετικά με το αίτημα παρουσίας φιλάθλων στον αγώνα ΟΦΗ-Ολυμπιακός, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής ημέρας των Play Off είναι απόλυτα σεβαστή.

Η Super League ωστόσο, με αίσθημα απόλυτης ευθύνης έχει υλοποιήσει όλα όσα προβλέπονται στα Υγειονομικά Πρωτόκολλα Διεξαγωγής αγώνων και θεωρεί ότι πρέπει να γίνει σχεδιασμός για την παρουσία φιλάθλων, έστω και από την έναρξη της νέας αγωνιστικής περιόδου, με σαφές πλαίσιο.

Αν και πλέον τα χρονικά περιθώρια για την πιλοτική εφαρμογή παρουσίας συγκεκριμένου αριθμού φιλάθλων σε αγώνα ή αγώνες της Super League κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο έχουν εκλείψει, η διοργανώτρια, όπως ομόφωνα άλλωστε αποφάσισε, απευθύνει προς όλους τους αρμόδιους φορείς το αίτημα να επανεξεταστεί το ζήτημα της παρουσίας φιλάθλων, υπό τις συνθήκες που θα καθορίσει η Εθνική Επιτροπή Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού COVID-19.

Ποδόσφαιρο χωρίς φιλάθλους στις κερκίδες, δε μπορεί να υπάρξει.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 8 Ιουλίου 2020, 20:16

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΔολοφονία 64χρονου: Αρνείται τις κατηγορίες η Γερμανίδα σύντροφός του
Επόμενο άρθροΟι ενδεκάδες των δύο ομάδων