Στην απορρόφηση των εταιρειών «ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ» και «ΜΑΡΚΕΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» προχωρά η «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» (ΕΥΣ).

 

Η σχετική απόφαση ελήφθη στις 27 Οκτωβρίου 2018 και το σχέδιο συγχώνευσης των εταιρειών δημοσιεύθηκε χθες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ). 
Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνίας εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» το 2016 προέβλεπε ότι οι εταιρείες «Κρόνος», «Μαρκέτα Αρβανίτης»  και «Παλαμάρης» θα μεταβιβάζονταν μεν στον όμιλο Σκλαβενίτη, αλλά θα λειτουργούσαν ως ξεχωριστή νομική οντότητα.

 

Συγκεκριμένα η συμφωνία εξυγίανσης της «Μαρινόπουλος» προέβλεπε τη μεταβίβαση στην ΕΥΣ του 51% των μετοχών της «Παλαμάρης» και το 100% των μετοχών της «Μαρκέτα» με τους μετόχους μειοψηφίας της «Παλαμάρης» να έχουν παραιτηθεί ήδη κατά την εν λόγω συμφωνία από το δικαίωμα προτίμησης των μεταβιβαζόμενων μετοχών. Σημειώνεται ότι μέσω των εταιρειών «Μαρκέτα» και «Παλαμάρης» η «Μαρινόπουλος» είχε καταστήματα στη Σαντορίνη και την Τήνο. 

 

 
Όπως αναφέρεται στο σχέδιο συγχώνευσης των εταιρειών, οι οποίες πλέον είχαν την ίδια έδρα με την ΕΥΣ και επικεφαλής στελέχη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΥΣ, η ενέργεια αυτή γίνεται  στο πλαίσιο της προσπάθειας απλοποίησης της δομής και μείωσης του κόστους λειτουργίας των τριών εταιρειών. Ως ισολογισμοί μετασχηματισμού των συγχωνευομένων εταιρειών ορίσθηκαν οι ισολογισμοί της 31ης Δεκεμβρίου 2017. 

 

Το μετοχικό κεφάλαιο, ο αριθμός μετοχών και η ονομαστική αξία των μετοχών των συγχωνευομένων ανωνύμων εταιρειών έχουν ως ακολούθως:

 

– ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Μετοχικό κεφάλαιο ολοσχερώς καταβεβλημένο 24.000.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 24.000.000  μετοχές, ονομαστικής αξίας 1 ευρώ η κάθε μία. 

 

-ΠΑΛΑΜΑΡΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΕΙΔΩΝ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ-ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ-ΕΞΑΓΩΓΕΣ: Μετοχικό κεφάλαιο ολοσχερώς καταβεβλημένο 1.376.000 ευρώ, διαιρούμενο σε 45.880  μετοχές, ονομαστικής αξίας 30 ευρώ η κάθε μία. 

 

-ΜΑΡΚΕΤΑ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ: Μετοχικό κεφάλαιο ολοσχερώς καταβεβλημένο 1.300.000 ευρώ διαιρούμενο σε 100.000 μετοχές, ονομαστικής αξίας 13 ευρώ η κάθε μία. 

 

Η απορροφούσα εταιρεία κατέχει το σύνολο των μετοχών των απορροφούμενων  εταιρειών.

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Το ρεπορτάζ δεν είναι έγκλημα”
Επόμενο άρθρο“Tρενάκι του Πηλίου”: Κατακόρυφη αύξηση της κίνησης