Εκφράζοντας την πεποίθηση ότι το μέλλον βρίσκεται στις κυβερνήσεις συνεργασίας ο πρώην υπουργός Άμυνας Ευάγγελος Αποστολάκης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο κυβέρνησης συνεργασίας μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, δήλωση που κάποιοι ερμήνευσαν ως «βόμβα» Αποστολάκη, ο οποίος δεν απέκλεισε ότι θα είναι υποψήφιος και μάλιστα στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές.

«Eγώ δεν μπορώ να αποκλείσω τίποτα στην πολιτική» ήταν η χαρακτηριστική απάντησή του ερωτηθείς αν θα μπορούσε να δει κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ.

«Θεωρώ ότι όλα είναι θέμα θεωρήσεως, συζήτησης» ανέλυσε ο κ. Αποστολάκης και συνέχισε «οι προσωπικές αντιπαραθέσεις σε αυτές τις περιπτώσεις που είναι πολύ σοβαρά τα θέματα, πάνε στην άκρη και αυτό που πρέπει να προκύπτει είναι ποιο είναι το καλό του τόπου. Αν το καλό του τόπου λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει και οι πολιτικοί αρχηγοί το αποφασίσουν και το συμφωνήσουν, γιατί όχι να μη γίνει; Δεν υπάρχει τίποτα που δεν γίνεται. Θεωρώ ότι τα πάντα είναι πιθανά».

Φιλοξενούμενος σε εκπομπή της ΕΡΤ ο κ. Αποστολάκης αναφέρθηκε επίσης στις επισκέψεις του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν σε Ελλάδα και Τουρκία, τα ελληνοτουρκικά, τη ρωσική εισβολή στη Ρωσία, αλλά και για το αν θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές ενώ ρωτήθηκε και για το πώς βλέπει τις κυβερνήσεις συνεργασίας.

Διαφωνώ με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία

Ο κ. Αποστολάκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την αποστολή όπλων στην Ουκρανία και ερωτηθείς αν ο ίδιος θα έκανε κάτι διαφορετικό σε σχέση με την εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ γινόταν κυβέρνηση απάντησε: «σε σχέση με τα όπλα νομίζω ναι. Σε σχέση με την υποστήριξη της Ουκρανίας ενδεχομένως να είναι και περισσότερη υποστήριξη από ό,τι είναι αυτή τη στιγμή και διπλωματικά και οικονομικά και σε όλες τις κατευθύνσεις».

Νωρίς για συμπεράσματα από την επίσκεψη Μπλίνκεν

Ερωτηθείς για την επίσκεψη Μπλίνκεν στην Αθήνα και τι θα μπορούσε να σημαίνει για κρίσιμα θέματα ο κ. Αποστολάκης ήταν επιφυλακτικός, ενώ στη γραμμή ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι ο αμερικανός αξιωματούχος διατήρησε την τακτική των ίσων αποστάσεων σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά.

«Τα αποτελέσματα μιας επίσκεψης και μιας τέτοιας επαφής αρχικά να πούμε ότι θέλουν λίγο χρόνο για να φανούν. Ωστόσο οι πρώτες εντυπώσεις είναι ότι έδειξε ανακουφισμένος από το γεγονός ότι το θέμα της αντιπαράθεσης με την Τουρκία έχει πάει λίγο μακριά. Προσπάθησε να κρατηθεί λίγο στη μέση. Μας έδειξε πάλι με την ίδια μεθόδευση που συνηθίζεται ότι είναι πολύ σημαντικό να τα βρείτε. Βρέστε έναν τρόπο να τα βρείτε. Είναι πολύ καλό για τον ελληνικό λαό και για τον τουρκικό λαό…»

«Στην ίδια γραμμή που είναι πάντα. Δηλαδή σαν να έδειξε ότι δεν δίνει και πολύ μεγάλη σημασία στο αν θα γίνουν συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ότι αφού η υπόθεση της αντιπαράθεσης έχει πάει μακριά και δεν υπάρχουν αυτή τη στιγμή σοβαρά θέματα στη νοτιοανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ που εκείνοι θέλουν να υπάρχει ισορροπία» πρόσθεσε.

Σε ότι αφορά τη συνάντηση Μπλίνκεν με τον Αλέξη Τσίπρα και αν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εκμαίευσε κάτι, ο κ. Αποστολάκης σημείωσε «εκεί τουλάχιστον από ότι ξέρω, ειπώθηκε ότι καλό θα είναι οι Ηνωμένες Πολιτείες να βοηθήσουν στη διεξαγωγή των συνομιλιών με την Τουρκία. Ωστόσο, με βάση κάποιες κόκκινες γραμμές που υπάρχουν, δηλαδή οι συζητήσεις να γίνονται με βάση το διεθνές δίκαιο και τις συνθήκες, με προοπτική να οδηγηθούμε στη Χάγη για τις θαλάσσιες ζώνες».

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝέα Ιωνία: Η συμμορία πίσω από τη δολοφονία – Το κλαμπ στα Σεπόλια, τα «ροζ» στούντιο και οι σωματοφύλακες των τράπερς
Επόμενο άρθροΟ Διομήδης Άργους προκρίθηκε στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου