Σε νέα εποχή περνάνε τα καταστήματα ΟΠΑΠ όπου με την νέα υπηρεσία «Tora Wallet», οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να στείλουν αλλά και να λάβουν άμεσα μετρητά σε όλη την Ελλάδα, αποφεύγοντας τις ουρές και την αναμονή χωρίς χρονικούς περιορισμούς.

 

Η υπηρεσία μεταφοράς χρημάτων της Tora Wallet δίνει τη δυνατότητα σε όλους να στείλουν ή να λάβουν μετρητά (έως 600 ευρώ), άμεσα και εύκολα στα καταστήματά ΟΠΑΠ, με σταθερή προμήθεια 4,5€, ανεξαρτήτως ποσού συναλλαγής και μάλιστα μόνο με την ταυτότητα ή το διαβατήριο τους.

 

Σημειώνεται ότι οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να την αξιοποιήσουν την υπηρεσία μέχρι αργά το βράδυ ακόμα και Σαββατοκύριακο και μάλιστα σε ένα από τα χιλιάδες πιστοποιημένα καταστήματα ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα.

 

Η διαδικασία

Αναφορικά με τη διαδικασία της αποστολής και λήψης μετρητών τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά: Για την αποστολή των μετρητών αρκεί να ενημερώσετε τον υπάλληλο του καταστήματος ΟΠΑΠ για το ποσό που επιθυμείτε να στείλετε, το ονοματεπώνυμο του παραλήπτη και τα λοιπά στοιχεία που θα σας ζητηθούν.

 

Εν συνεχεία θα πρέπει να παραδώσετε στον υπάλληλο το έγγραφο ταυτοποίησης σας (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο) καθώς και το σχετικό ποσό μαζί με τα έξοδα της υπηρεσίας, σε μετρητά. Ο υπάλληλος θα εκδώσει απόδειξή της συναλλαγής εις διπλούν, ζητώντας σας να υπογράψετε και να του παραδώσετε το Αντίγραφο Αντιπροσώπου.

 

Για να ενημερώσετε τον παραλήπτη και να ολοκληρωθεί η αποστολή, θα πρέπει να κρατήσετε την απόδειξη αποστολής του εμβάσματος (Αντίγραφο Πελάτη) στην οποία αναγράφεται ο μοναδικός 10-ψήφιος κωδικός αναφοράς, που είναι απαραίτητος για την παραλαβή των χρημάτων από τον παραλήπτη.

 

Εν συνεχεία το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε στον παραλήπτη τον μοναδικό 10-ψήφιο κωδικό αναφοράς που αναγράφεται στην απόδειξή, καθώς και το ποσό που του έχετε αποστείλει.

 

Αντίστοιχα, για την παραλαβή των μετρητών, που μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε από τα χιλιάδες πρακτορεία του ΟΠΑΠ σε όλη την Ελλάδα, ο παραλήπτης θα πρέπει να ενημερώσει τον υπάλληλο για το ποσό που επιθυμεί να παραλάβει, αναφέροντας τον σχετικό 10-ψήφιο Κωδικό Αναφοράς που του γνωστοποίησε ο αποστολέας των χρημάτων, καθώς και τα υπόλοιπα στοιχεία που θα ζητηθούν. Παράλληλα, θα πρέπει να παραδώσει στον υπάλληλο το έγγραφο ταυτοποίησής του (δελτίο ταυτότητας ή διαβατήριο).

 

Στη συνέχεια, ο υπάλληλος θα εκδώσει απόδειξη της συναλλαγής εις διπλούν. Ο παραλήπτης θα υπογράψει και θα επιστρέψει το Αντίγραφο Αντιπροσώπου και η διαδικασία θα ολοκληρωθεί με τον υπάλληλο να παραδίδει σε μετρητά το ποσό που έχει αποσταλεί.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτο 1,1% ο ετήσιος πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Απρίλιο
Επόμενο άρθροΠεριοδεία Κ. Μητσοτάκη στον Κορυδαλλό