Σε αύξηση των επιτοκίων αναμένεται να προβεί σήμερα, η αμερικανική κεντρική τράπεζα (Fed) παρά τις αντιδράσεις και τη δριμεία κριτική που της έχει ασκήσει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

 

Πιθανό είναι το ενδεχόμενο η Fed να μειώσει τον αριθμό των αυξήσεων που προσδοκά για την επόμενη χρονιά και ίσως προαναγγείλει ότι θα τερματιστεί νωρίτερα η νομισματική σύσφιξη λόγω της αστάθειας της χρηματοπιστωτικής αγοράς και των αυξανόμενων φόβων για ύφεση.

 

Η κεντρική τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή της στις 21.00 ώρα Ελλάδας μετά το πέρας της τελευταίας για φέτος διήμερης συνεδρίασης για την πολιτική της. Στη συνέχεια είναι προγραμματισμένο να δώσει συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

 

Οι επενδυτές αναμένουν ότι η Fed θα αυξήσει το κόστος δανεισμού κατά ένα τέταρτο της ποσοστιαίας μονάδας (κατά 25 μονάδες βάσης) σε ένα εύρος μεταξύ 2,25% και 2,50%. Θα είναι η τέταρτη για φέτος αύξηση επιτοκίων και η ένατη από τότε που η κεντρική τράπεζα ξεκίνησε τον σημερινό κύκλο σύσφιξης τον Δεκέμβριο του 2015.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο“Donaldtrumpi” βάφτισαν επιστήμονες τυφλό αμφίβιο που θάβει το κεφάλι του στην άμμο
Επόμενο άρθροΧορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης σε ανέργους