Ρήξη στις σχέσεις Φώφη Γεννηματά με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι συναντήθηκαν το Σάββατο στη Χ. Τρικούπη. Μετά τη συνάντηση, έγινε γνωστό ότι θα τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΚΙΝΑΛ στις επικείμενες εθνικές εκλογές ο Γιώργος Καμίνης.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή του ο Ευάγγελος Βενιζέλος, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, στη συνάντηση που είχαν το Σάββατο, του είπε πως θεωρεί ότι έχουν διαφορές ως προς τη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, και ότι, υποθέτοντας ότι ο ίδιος επιθυμεί να διαδραματίζει έναν ευρύτερο ρόλο, έχει δεσμευθεί να τοποθετήσει στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του κόμματος άλλο πρόσωπο.

«Μου είπε επίσης ότι δεν θα ήθελε να φανεί ότι δεν στηρίζω εκλογικά το ΚΙΝΑΛ και ως εκ τούτου η τελευταία θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας θα μπορούσε να καλυφθεί από εμένα. Ευχαρίστησα την κυρία Γεννηματά γιατί αντιλαμβάνεται το ρόλο μου ως ευρύτερο, αυτό όμως αντιφάσκει με την πρόταση της για τη συμμετοχή μου στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας. Εξέφρασα τη βεβαιότητα μου ότι αντιλαμβάνεται πλήρως τις πολιτικές συνέπειες της επιλογής της. Δεν της ευχήθηκα καλή επιτυχία σε ένα σχέδιο που καθιστά το ΚΙΝΑΛ ουρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά την ευχαρίστησα γιατί θα έχω πλέον τη δυνατότητα, χωρίς κομματικές δεσμεύσεις, να υπερασπιστώ δυναμικά τις θέσεις μου για το μέλλον της πατρίδας», σημειώνει χαρακτηριστικά στη δήλωσή του ο κ. Βενιζέλος.

Συνεργάτες της κ. Γεννηματά τονίζουν ότι εδώ κι ένα χρόνο η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ σημείωνε ότι έπρεπε να κατέβει ο κ. Βενιζέλος με σταυρό, και πως θα τον στήριζαν από το ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα αναφέρουν ότι η κ. Γεννηματά είχε επισημάνει και στην τελευταία Κεντρική Επιτροπή την αυτόνομη πορεία της παράταξης και πως, όποιος δεν υπηρετήσει αυτή την πορεία, θέτει εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων.

Επίσης, λένε πως με δηλώσεις του, ο κ. Βενιζέλος δημιουργούσε σύγχυση με τις θέσεις του. Στόχος της κ. Γεννηματά, συνεχίζουν συνεργάτες της, είναι η διεύρυνση του χώρου και η αυτόνομη πορεία, και αυτό σηματοδοτεί η επιλογή του Γ. Καμίνη. , με τον οποίο συναντήθηκε επίσης σήμερα.

Πηγές: ΕΡΤ1 [Ρεπορτάζ: Λίνα Μπεθάνη], ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣπείρα εξαπατούσε και έκλεβε ηλικιωμένους στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΓιάννης Δραγασάκης: Eίναι ανατρέψιμο το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών