Την αποχώρησή του από το κόμμα Ukip, το οποίο είχε ιδρύσει ο ίδιος, ανακοίνωσε ο ευρωσκεπτικιστής Νάιτζελ Φάρατζ, ο αντιπρόεδρος της εκστρατείας υπέρ του Brexit «Leave means Leave».

 

Την εποχή που ήταν ηγέτης του Ukip, ο Φάρατζ άσκησε πιέσεις στον πρώην πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον ώστε ο τελευταίος να δεσμευτεί ότι θα προχωρήσει στη διενέργεια δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ. Στη συνέχεια, συμμετείχε με μεγάλη επιτυχία στην εκστρατεία υπέρ της αποχώρησης.

 

Αφού παραιτήθηκε από την ηγεσία του κόμματός του, πριν από δύο χρόνια, ο Φάρατζ ασκεί συχνά κριτική στους διαδόχους του και θεωρεί ότι έχουν αποδιοργανώσει το κίνημα.

 

«Φεύγω από το Ukip. Υπάρχει τεράστιος χώρος για ένα κόμμα του Brexit στη βρετανική πολιτική, τον οποίο δεν θα καλύψει το Ukip», ανέφερε, χωρίς να διευκρινίσει αν σκοπεύει να ιδρύσει νέο κόμμα.

 

Ο Φάρατζ επέκρινε επίσης την απόφαση του σημερινού ηγέτη του κόμματος, του Τζέραρντ Μπάτεν, να διορίσει σύμβουλό του έναν ακροδεξιό ακτιβιστή, τον Τόμι Ρόμπινσον.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροTο game του Γουάτσα στις ασφαλιστικές
Επόμενο άρθροΤα πάνω-κάτω για παλιές και νέες συντάξεις από τη νέα τροπολογία