Τέλος εποχής για την Επιτροπή εμπειρογνωμόνων που αριθμεί σήμερα 33 μέλη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση προχωρά σε αλλαγές τόσο στη δομή όσο και στη λειτουργία της.

Ενδεχομένως από την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Η απόφαση αυτή λαμβάνεται προκειμένου να σηματοδοτήσει την επιστροφή στην κανονικότητα, μετά από 1,5 χρόνο πανδημίας του κοροναϊού, όπου η πολυμελής επιτροπή χρειαζόταν να συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Εξάλλου η Επιτροπή το τελευταίο διάστημα δεν προχωρούσε σε εισηγήσεις στην κυβέρνηση, αλλά ανέλυε τα επιδημιολογικά δεδομένα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Θεσσαλονίκης που η απόφαση να τεθεί σε μίνι lockdown ήταν πολιτική. Βεβαίως η επιδημιολογική εικόνα στη συμπρωτεύουσα είναι τόσο επιβαρυμένη, ώστε η απόφαση ήταν αναπόφευκτη.

Νέο 7μελες σχήμα

Πλέον για σημαντικά θέματα που θα αφορούν την πανδημία θα συσκέπτεται και θα κάνει συστάσεις σε κυβέρνηση και υπουργούς μια μικρότερη ομάδα η οποία θα αποτελείται από 7 επιστήμονες.

Το νέο σχήμα θα αποτελείται από γιατρούς με διαφορετικές ειδικότητες.

Ακόμα, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται αλλαγές στις καθιερωμένες ενημερώσεις για την πορεία της πανδημίας, οι οποίες θα γίνονται σε πιο αραιά διαστήματα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣοκαριστικό τροχαίο στον Κηφισό – Μεγάλο μποτιλιάρισμα στο σημείο
Επόμενο άρθροΠλησιάζει το τέλος εποχής για το πολύ φθηνό χρήμα